Roompot fuseert met Belgische ploeg Veranda’s-Willems

Roompot fuseert met Belgische ploeg Veranda’s-Willems

De kogel is door de kerk: Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda’s-Willems gaan fuseren, dat melden beide ploeg op hun websites. Wout Van Aert wordt de kopman van de nieuwe ploeg ‘Roompot-Crelan’.

Richten op de Belgische markt

Roompot begon vier jaar geleden als volledig Nederlandse ploeg en hield dat vier seizoenen vol, maar doordat de hoofdsponsor ook in België meer bekendheid wil creëren kwam een fusie met een Belgische ploeg ter sprake. “België is een duidelijke groeimarkt. We hebben dit jaar tien procent meer gasten uit België mogen verwelkomen dan vorig jaar. Met de sponsoring van dit nieuwe wielerteam versterken we onze naam vooral op de Belgische markt”, zegt de director sales van Roompot op de site.

Roompot-Crelan zal met de Nederlandse licentie rijden, maar zal gevestigd worden in België. Het management bestaat uit Michael Zijlaard, Nick Nuyens en Chris Compagnie. De ploegleiders worden Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. Wout Van Aert wordt de kopman van de nieuwe ploeg en zal na een jaar vertrekken naar LottoNL-Jumbo.

Nederlandse ploegleiding

Roompot blijft betrokken als hoofdsponsor en heeft voor één jaar getekend met kans op verlenging. Nederlandse Loterij neemt na dit seizoen afscheid van de wielerploeg. Het Belgische karakter sluit niet aan op de wensen van de Nederlandse Loterij, dat zich volledig op de Nederlandse markt richt. De nieuwe ploeg zal begin januari in Rotterdam Ahoy gepresenteerd worden aan pers en publiek tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg, zou eerder nog gaan samenwerken met Aqua Blue Sport. De Ierse ploeg maakte door middel van een persbericht zelfs de samenwerking bekend, maar Sniper Cycling riep diezelfde avond de Ieren een halt toe. Aqua Blue Sport houdt op te bestaan en Sniper Cycling gaat dus met Roompot door als Roompot-Crelan.

Share this post