Roompot-Charles versterkt zich met Lars Boom

Roompot-Charles versterkt zich met Lars Boom

Lars Boom is de nieuwste aanwinst van Roompot-Charles. De 32-jarige renner zag zijn aflopende contract bij LottoNL-Jumbo niet verlengd worden en heeft in die andere Nederlandse profploeg een nieuwe werkgever gevonden. Bij Roompot-Charles hoopt hij zich weer in de finales van de klassiekers te laten zien.

Stap zijwaarts

Boom beleeft een teleurstellend seizoen, mede door een hartoperatie in januari. In de voorjaarsklassiekers was Boom onzichtbaar en ook in de rest van het seizoen vervulde Boom geen hoofdrol. Met 22 profoverwinningen achter zijn naam hoopt Boom bij Roompot-Charles zijn carrière weer glans te geven. “Ik zie dit daarom ook niet als een stap terug, maar een stap zijwaarts.”

Onder begeleiding van Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel richt Boom zich op de voorjaarsklassiekers en hoopt hij tot diep in de finale mee te kunnen doen. “Ik wil laten zien dat ik finales kan rijden in de klassiekers. Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, tot Parijs-Roubaix.”

Crossen

Boom duikt ter voorbereiding op het wegseizoen in januari weer het veld in. “Ik zal crosstrainingen inlassen in mijn voorbereiding. Dat zal goed zijn voor mijn voorjaar en mijn algemene ontwikkeling. De voorbije periode heb ik wel nog regelmatig op een mountainbike gezeten en getraind op de crossfiets, maar het zal toch wat aanpassingen vergen. Cyclocross is veranderd en ook ik ben veranderd als renner. Maar ik ben er wel blij mee!”

Roompot-Charles bestaat voorlopig uit veertien renners, waaronder negen landgenoten: Boom, Jesper Asselman, Elmar Reinders, Oscar Riesebeek, Sjoerd van Ginneken, Nick van der Lijke, Jan-Willem van Schip en Pieter Weening. Ook Huub Duyn rijdt volgend jaar voor Roompot-Charles en neemt zijn Belgische Veranda’s-ploeggenoten Sean De Bie, Senne Leysen, Stijn Steels, Mathias De Witte en Arjen Livyns mee.

Share this post