Roglic zet puntjes op de ‘i’ in Romandië

Roglic zet puntjes op de ‘i’ in Romandië

Primoz Roglic heeft net als vorig jaar de Ronde van Romandië gewonnen. In de afsluitende tijdrit verdedigde hij een ruime voorsprong op onder andere Rui Costa, maar in de race tegen de klok kwam hij geen moment in gevaar. Sterker nog: hij won de tijdrit.

Sterke ronde

Roglic eindigde als tweede in de proloog en pakte een dag later in een sprint (!) de leiderstrui af van landgenoot Jan Tratnik. Zaterdag won hij een lastige bergetappe door Rui Costa en Geraint Thomas in een sprintje te verslaan, waardoor hij met een voorsprong van dertien seconden op Rui Costa, zestien seconden op David Gaudu en 26 op Thomas aan de 16,85 kilometer lange, enigszins vlakke slottijdrit begon.

Victor Campenaerts was samen met Roglic de favoriet voor de dagwinst. Lang leek de houder van het werelduurrecord de ritwinst te pakken op het vlakke parcours in Genève, maar de als laatste gestarte Roglic dook met liefst dertien seconden onder de tijd van de Belg. Filippo Ganna finishte als derde voor Patrick Bevin en Tony Martin.

Kruijswijk zesde

In het eindklassement eindigt Roglic bijna een minuut voor nummer twee Rui Costa en 1:12 minuut op Thomas. Steven Kruijswijk eindigt verdienstelijk als zesde.

Voor Roglic is het zijn derde eindoverwinning in een etappekoers op rij. Eerder dit seizoen schreef hij al de UAE Tour en Tirreno-Adriatico op zijn naam. Zaterdag gaat hij als topfavoriet van start in de 102de Giro d’Italia.

Primoz Roglic 2019

Share this post