Rapha en EF Education First gaan samenwerken

Rapha en EF Education First gaan samenwerken

Rapha keert weer terug in de WorldTour. Na een afwezigheid van twee jaar gaat Rapha in 2019 samenwerken met EF Education First. Rapha was van 2013 tot en met 2016 nauw verbonden met Team Sky, maar zag toen dat steeds minder mensen met teamshirts gingen rijden.

Rapha terug bij de profs

Bij EF Education First blaast Rapha de samenwerking met een profploeg nieuw leven in. Het draait niet alleen om het leveren van kleding, maar ook om de inspirerende verhalen van en over de renners. Denk bijvoorbeeld aan Lawson Craddock, die afgelopen Tour de France ondanks een scheur in zijn schouder ‘gewoon’ de ronde uitreed en tot Tourheld 2018 werd gebombardeerd. Een jaar lang zal een cameraploeg de renners volgen om de wielervolgers een uniek beeld vanuit het profpeloton te geven.

De samenwerking volgt na een twee jaar durende studie van Rapha naar de toekomst van het professionele wielrennen. Het resultaat is dat er wel degelijk toekomst zit in het profwielrennen, maar dat de afstand tussen renners en fans soms te groot is. Door dat te verkleinen met creatieve content en storytelling denkt Rapha in te springen op de behoeftes van de wielerfans.

Kijkje in de keuken

Rapha-baas Simon Mottram is blij met de nieuwe samenwerking. “Ondanks de grote successen met Rapha-Condor, Team Sky, Team Wiggins en Canyon-SRAM ben ik gefrustreerd dat de sport alleen kan groeien als het fundamenteel verandert. Om deze reden keren we terug in de WorldTour en ben ik blij dat we ons steentje gaan bijdragen om de profsport te veranderen”, aldus Mottram.

Jonathan Vaughters van EF Education First ziet uiteraard ook toekomst in de samenwerking. “Door onze renners naar kleinere wedstrijden te sturen en de ‘roots’ op te zoeken, hopen we de relatie tussen renners en fans te verbeteren. Wij gaan de volgers echt een kijkje in de keuken geven, mede door onze renners op de voet te volgen met een cameraploeg. Ik kan niet wachten om iedereen de beelden én het nog samen met POC te ontwerpen tenue te tonen.”

Share this post