Quintana wint slotrit, eindwinst Parijs-Nice voor Schachmann

Quintana wint slotrit, eindwinst Parijs-Nice voor Schachmann

Nairo Quintana heeft de laatste etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Colombiaan was op Valdeblore La Colmiane na een solo van drie kilometer de sterkste. Maximilian Schachmann zag zijn eindzege nog in gevaar komen, maar trok de winst wel over de streep.

Thomas De Gendt mocht even dromen van etappewinst, maar op drie kilometer van het einde werd hij voorbijgereden door Quintana. De Colombiaan was weggereden uit het uitgedunde peloton, waar Richie Porte het werk verzorgde voor Vincenzo Nibali. Quintana bouwde binnen een mum van tijd zijn voorsprong uit tot een minuut. Na een korte maar krachtige solo mocht de Colombiaan van Arkéa-Samsic voor de vijfde keer dit seizoen zegevieren.

Nairo Quintana 2020

Achter Quintana plaatste Tiesj Benoot – vrijdag nog winnaar van de voorlaatste etappe – een alles-of-niets aanval. Schachmann moest het antwoord schuldig blijven en zag de nummer twee uit het klassement virtueel dicht bij de eindoverwinning komen, maar uiteindelijk kwam de Belg nog wel 19 seconden tekort. Schachmann veroverde zo de eindoverwinning.

Laatste koers

Voor alle renners eindigt het voorseizoen voorlopig hier, want door de uitbraak van het coronavirus zijn alle wedstrijden tot eind maart geschrapt. Onder anderen Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, E3 BinckBank Classic en Dwars door Vlaanderen gaat niet door. Of de Ronde van Vlaanderen (5 april) wel doorgaat is niet bekend, maar alles wijst erop dat De Ronde ook van de kalender verdwijnt. De Giro d’Italia werd vrijdag uitgesteld.

Share this post