Quick-Step wint voor vierde keer WK ploegentijdrit

Quick-Step wint voor vierde keer WK ploegentijdrit

Quick-Step heeft voor de vierde keer het WK ploegentijdrit gewonnen. De Belgen met Niki Terpstra in de gelederen waren op het lastige parcours in Oostenrijk 18 seconden sneller dan Sunweb. BMC veroverde op 19 seconden het brons.

Driestrijd

Nadat tien kleinere ploegen hun ploegentijdrit hadden afgewerkt was het de beurt aan de twaalf WorldTour-teams om zich te tonen. Op voorhand leek het een strijd te gaan worden tussen Sunweb en BMC, maar Quick-Step mengde zich daar brutaal tussen. Bij het eerste tussenpunt na 22 vlakke kilometers waren er nog geen grote verschillen te ontdekken en was het vooral een kwestie van indelen, maar bij het tweede tussenpunt bovenop de lastige beklimming in Amaxs zette Quick-Step een serieuze richttijd neer. BMC kwam drie seconden tekort, waarna Sunweb met een halve seconde de tijd van de Belgen verbeterde.

In de afdaling richting de finish in Innsbruck nam Quick-Step veel risico en dook het uiteindelijk 56 seconden onder de tijd van de toen huidige leiders Mitchelton-Scott. Sunweb gaf volgens de GPS steeds meer tijd prijs op de Belgen en ook BMC kwam bij lange na niet aan de 1:07:25 uur van de Quick-Step-mannen. BMC finishte op 19 seconden van Quick-Step en kon een gouden medaille vergeten, waarna alleen Sunweb nog moest finishen. De ploeg van onder anderen Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen kwam achttien seconden tekort voor de winst, maar veroverde wel het zilver.

Share this post