Porte wordt bij Trek ploeggenoot van Mollema

Porte wordt bij Trek ploeggenoot van Mollema

Trek-Segafredo heeft de komst van Richie Porte officieel bekend gemaakt. De Australiër komt over van BMC en rijdt de komende twee seizoenen voor de Amerikaanse formatie van Bauke Mollema, Boy van Poppel en Koen de Kort.

Saxo, Sky, BMC en Trek

“Ik mag eindelijk delen dat ik per volgend seizoen zal rijden voor Trek-Segafredo. Ik kijk er erg naar uit om voor mijn nieuwe ploeg te rijden, maar wil bij deze ook BMC bedanken voor drie fantastische jaren”, zegt Porte in een videoboodschap.

De 33-jarige renner kwam via Saxo Bank in 2012 bij Sky terecht. Na vier seizoenen tekende hij bij BMC, waar hij wèl een keer op het podium van de Tour hoopte te eindigen. Door veel pech, blessureleed en mindere dagen op de verkeerde momenten slaagde hij daar nog niet in. Zowel vorig jaar als dit jaar viel hij in de negende etappe uit.

Haat-liefdeverhouding

Porte richt zich nu op het WK wielrennen in Innsbruck en rijdt ter voorbereiding de Vuelta a España. Desalniettemin behoort Porte tot de topfavorieten om voor de eerste keer in zijn carrière een grote ronde te winnen. Zijn beste resultaat in de Giro, Tour of Vuelta is een vijfde plaats in de Tour van 2016. Aan de Vuelta deed hij nog maar één keer eerder mee. Een rit in een grote ronde won hij nog niet.

Op zijn palmares staan grote koersen als Parijs-Nice (2x), de Ronde van Catalonië, de Tour Down Under, de Ronde van Romandië en hij voegde daar dit jaar de Ronde van Zwitserland aan toe.

Ziek

Door maag- en darmklachten kan Porte donderdag niet aanwezig zijn bij de teampresentatie en persconferentie van de Vuelta, maar volgens de ploegarts van BMC is deelname aan de Spaanse ronde niet in gevaar.

Share this post