Porte blijft Poels net voor op Willunga Hill

Porte blijft Poels net voor op Willunga Hill

De laatste etappe in de Tour Down Under is gewonnen door Richie Porte. De nieuwe renner van Trek-Segafredo bleef op Willunga Hill onze landgenoot Wout Poels nipt voor. Daryl Impey werd derde en verzekerde zich van de eindoverwinning.

Willunga Hill

De organisatie van de Tour Down Under koos er dit jaar voor om de Willunga Hill naar de slotetappe te verplaatsen. Voorheen werd de WorldTour-koers in de voorlaatste etappe beslist en stond er op de slotdag een criterium door Adelaide gepland. Dit jaar was alles anders en stond het spektakel ons op de slotdag te wachten.

Met de gehavende Patrick Bevin in de leiderstrui (hij viel zaterdag hard) werd tweemaal Willunga Hill (3 kilometer á 7,4%) beklommen. Poels liet zich de eerste passage goed zien en demarreerde. Veel effect had het niet, al moest Bevin wel lossen. Bij de tweede en allesbeslissende passage waren alle ogen gericht op Porte. Hij won al vijf keer de etappe met aankomst op Willunga Hill en plaatst altijd zijn aanval op iets meer dan een kilometer van de top. Dit jaar was dat niet anders.

Niemand had een antwoord op de splijtende demarrage van Porte, die voor de zesde keer het zegegebaar mocht maken op Willunga Hill. Poels kwam nog erg dichtbij en werd in dezelfde tijd tweede voor Impey, die net als vorig jaar het eindklassement op zijn naam schrijft. Porte eindigt als tweede, Poels wordt derde.

Uitslag 6e etappe Tour Down Under

1. Richie Porte (Trek-Segafredo) 3:30:14 uur
2. Wout Poels (Sky) ,,
3. Daryl Impey (Mitchelton-Scott) ,,
4. Rohan Dennis (Bahrain-Merida) + 3 seconden
5. Luis Léon Sanchez (Astana) + 6 seconden
6. Chris Hamilton (Sunweb) ,,
7. Michael Woods (EF Education First) + 15 seconden
8. Diego Ulissi (UAE Emirates) + 17 seconden
9. Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) ,,
10. Dries Devenyns (Deceuninck-Quick-Step) ,,

De volledige uitslag en het klassement vind je hier.

Share this post