Pogacar houdt Roglic van Sloveense ‘dubbel’ af

Pogacar houdt Roglic van Sloveense ‘dubbel’ af

Primoz Roglic is er niet in geslaagd om het Sloveens kampioenschap tijdrijden te winnen. De renner van Jumbo-Visma kon de ‘dubbel’ compleet maken door na de wegwedstrijd ook de tijdrit op zijn naam te schrijven, maar Tadej Pogacar stak daar een stokje voor. Vorige week waren de rollen nog omgedraaid.

In de tijdrit over slechts 15,7 kilometer moest Roglic negen seconden toegeven op Pogacar. De tijdrit ging grotendeels bergop richting Pokljuka, een kolfje naar de hand van Pogacar, die vorig jaar drie bergetappes won in de door Roglic gewonnen Vuelta. Met een gemiddelde van 30,2 km/h pakte Pogacar de titel. Jan Polanc finishte op bijna twee minuten achterstand als derde.

Janez Brajkovic zette de vierde tijd neer en had na afloop vooral zijn bedenkingen over hoe de organisatie omging met maatregelen omtrent het coronavirus. Of beter gezegd: hoe ze daar niét mee omgingen. “Het is fijn dat er weer wedstrijden worden gereden in Slovenië, maar het zou ook fijn zijn als er überhaupt veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Dat was niet het geval.”

Slovenië is het enige Europese land dat in de coronatijd de nationale titelstrijd op de geplande datum kon laten doorgaan. In de herziene wielerkalender van de UCI zijn de nationale kampioenschappen verschoven naar het weekeinde van 22 en 23 augustus, een week voor de start van de Tour de France. In Slovenië werden vorige maand al de maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen versoepeld.

Share this post