Pinot wint 99e editie Milaan-Turijn

Pinot wint 99e editie Milaan-Turijn

Thibaut Pinot is in bloedvorm. De Fransman werd zaterdag vijfde in de Giro dell’Emilia, dinsdag tweede in Tre Valli Varesine en won woensdag Milaan-Turijn. In een spannend gevecht bleef hij Miguel Angel Lopez nipt voor. Wereldkampioen Alejandro Valverde werd derde.

Bizarre finale

Terwijl een kopgroep van vier (met onder andere Thomas De Gendt) lange tijd aan de leiding reed, waren Mitchelton-Scott en Groupama-FDJ voor hun kopmannen Adam Yates en Thibaut Pinot aan de kop van het peloton te vinden. Bij het binnenrijden van Turijn brak de kopgroep uiteen en werden ze stuk voor stuk bijgehaald. Voor Alejandro Valverde was de eerste (van twee) passages van de Superga reden om zich te tonen. De wereldkampioen dunde het peloton hoogstpersoonlijk uit en liet zien dat het met de benen voor de Ronde van Lombardije wel goed zit.

De vier sterkste renners bleven na een mooie koers over: David Gaudu, Pinot (allebei Groupama-FDJ), Valverde en Lopez. Op het moment dat met nog amper twee kilometer te klimmen Valverde moest lossen, stuurde Gaudu uit en knalde de onoplettende Lopez op hem. Samen kwamen ze ten val. Pinot profiteerde: hij versnelde direct en werd niet meer teruggezien. De sterke Lopez kwam nog tot op zes seconden, maar de overwinning zat er voor de Colombiaan niet meer in. Valverde maakte het podium compleet.

Kelderman eindigde uiteindelijk als zesde. Zaterdag staat de klassieker Ronde van Lombardije op het programma en zullen we dezelfde namen van voren zien.

Share this post