Pinot rekent af met Nibali en wint Ronde van Lombardije

Pinot rekent af met Nibali en wint Ronde van Lombardije

Thibaut Pinot heeft de Ronde van Lombardije 2018 gewonnen. De Fransman reed op de Civiglio weg bij Vincenzo Nibali en bleef de tweevoudig winnaar uiteindelijk met een halve minuut voor. Het is voor de Fransman zijn eerste klassieke overwinning.

Roglic opent bal

LottoNL-Jumbo liet zich in de finale van Il Lombardia goed van voren zien. Robert Gesink viel op de Ghisallo aan, maar geraakte niet weg. Vervolgens nam de Nederlandse ploeg op de Muro di Sormano opnieuw het heft in handen en viel Primoz Roglic aan. De topfavorieten Pinot en Nibali reden in één ruk naar Roglic toe en gingen erop en erover. In de gevaarlijke afdaling keerde Roglic weer terug en wist ook Egan Bernal de oversteek te maken. Met een voorsprong van bijna een minuut op de achtervolgers begonnen de vier leiders aan de 4,2 kilometer lange Civiglio.

Roglic moest er op de steile klim als eerste af, waarna ook Bernal het moeilijk kreeg. Pinot en Nibali waren aan elkaar gewaagd en vooral Pinot probeerde meerdere malen weg te rijden, maar Nibali gaf zich niet zomaar gewonnen. Net onder de top van de klim zakte Nibali toch door zijn hoeven en pakte Pinot in korte tijd een halve minuut. In de afdaling richting Como kwam Nibali niet meer in de buurt van de Fransman en raakte hij zelfs zijn tweede plaats kwijt aan de achtervolgers. Althans, zo leek het. Op het moment dat Nibali werd ingerekend versnelde hij weer.

Pinot wint

Pinot’s eerste klassieke overwinning kwam niet meer in gevaar. Na bijna zes uur koers mocht de renner van Groupama-FDJ het zegegebaar maken. Nibali wist op mooie wijze als tweede te eindigen op iets meer dan een halve minuut. Dylan Teuns won de sprint van de achtervolgers en maakte het podium compleet.

Share this post