Overzicht: Evenepoel en Fuglsang al vroeg in topvorm

Overzicht: Evenepoel en Fuglsang al vroeg in topvorm

Heb je afgelopen weekeinde weinig meegekregen van het wielrennen? Dan heb je aan dit artikel genoeg om weer mee te kunnen praten over de belangrijkste bijzaak in het leven.

Evenepoel indrukwekkend

“Zou hij de Giro d’Italia kunnen winnen”, werd er op de redactie gevraagd. Het is geen gekke vraag, want de 20-jarige Belg is al vroeg in het seizoen in hoogvorm. Remco Evenepoel won in Argentinië al de Ronde van San Juan en liet ook in de Ronde van de Algarve niets heel van de rest. Op de Alto de Foía maakte hij indruk door in een sprint heuvelop Maximilian Schachmann te verslaan. Twee dagen later had hij het wat lastiger op de Alto de Malhão, maar hield hij ondanks de zege van Miguel Angel Lopez wel stand in het klassement. Met een minimale voorsprong begon hij zondag aan de afsluitende tijdrit, daarin versloeg hij niemand minder dan de wereldkampioen Rohan Dennis en boekte hij al zijn tweede eindoverwinning van het seizoen.

Remco Evenepoel 2020

Fuglsang toont zich

De omstreden Jakob Fuglsang (hij werd door een Deense krant gelinkt aan dopingarts Eufemiano Fuentes) heeft de critici de mond gesnoerd met een ijzersterk optreden in de Ruta del Sol. Met al twee dagoverwinningen op zak greep hij zaterdag nog naast zijn derde ritzege (in een sprint was Jack Haig net iets sneller) en ook zondag kwam hij net tekort. In de afsluitende tijdrit was Dylan Teuns verrassend sneller, al scheelde het slechts enkele honderdsten van een seconde. In het eindklassement houdt Fuglsang een minuut over op Haig en Mikel Landa. Met de Ardennenklassiekers (en de Giro) in aankomst weten we al wie we in de gaten moeten houden..

Jakob Fuglsang 2020

Quintana blijft winnen

Nog zo’n renner die in februari al uitstekend presteert: Nairo Quintana. Op de flanken van de Mont Ventoux won hij al in de Ronde van de Provence, zondag schreef hij ook het eindklassement van de Tour du Var op zijn naam. Zaterdag won hij op de Col d’Eze, de klim die komende Tour de France ook deel uitmaakt van het routeschema. In het klassement bleef hij onder anderen Romain Bardet, Richie Porte en Thibaut Pinot voor.

Nairo Quintana 2020

Merlier wint wel op de weg

Belgisch wegkampioen Tim Merlier reed een uitstekend cross-seizoen, maar tot een overwinning kwam het in de afgelopen maanden niet. Op de weg wil bij het de renner van Alpecin-Fenix wel lukken. In de slotetappe van de Ronde van Antalya verwees hij Filippo Fortin en Lucas Carstensen naar de dichtste ereplaatsen. Merlier’s ploegmaat Gianni Vermeersch werd vierde, André Luijk (Á Bloc) tiende. Het eindklassement werd gewonnen door Maximilian Stedman.

Tim Merlier 2020

Laatste crossen
Merlier reed dus niet mee, maar zaterdag en zondag werd er wel voor de laatste keer dit seizoen door de modder geploeterd. Denise Betsema pakte zaterdag in Leuven haar eerste zege van het seizoen (en haar eerste overwinning sinds haar terugkeer), Annemarie Worst won een dag later de Sluitingsprijs in Oostmalle. Bij de mannen ging de overwinning in Leuven naar Toon Aerts, die in een sprint net iets rapper was dan Michael Vanthourenhout. Lars van der Haar mocht heel even dromen van de winst, maar schoot in de beslissende sprint uit zijn pedaal. Laurens Sweeck pakte zondag de winst in Oostmalle. Woensdag wordt het cross-seizoen officieus afgesloten met de Masters in Waregem.

Denise Betsema 2020

Ackermann en Ewan winnen in UAE Tour
De UAE Tour is sinds zondag onderweg en heeft nog geen overwinning voor Dylan Groenewegen opgeleverd. In de sprint van de openingsetappe moest de renner van Jumbo-Visma (4de) het onderspit delven tegen Pascal Ackermann. Maandag toonde Caleb Ewan zich op de Hatta Dam de sterkste door Sam Bennett en Arnaud Démare te verslaan.

Caleb Ewan 2020

Share this post