Op deze fiets valt Campenaerts het uurrecord aan

Op deze fiets valt Campenaerts het uurrecord aan

Victor Campenaerts valt op 16 april het werelduurrecord van Bradley Wiggins aan. In het Mexicaanse Aguascalientes hoopt hij in een uur tijd meer dan 54,526 kilometer af te leggen om het record van de Brit uit de boeken te rijden. Wij ontvingen van Ridley alvast wat mooie plaatjes van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets waar het op moet gaan gebeuren.

Werelduurrecordpoging Campenaerts

Campenaerts gaat zijn rondjes maken op de Ridley Arena TT. Een blik op de foto zegt eigenlijk al genoeg: heel veel aerodynamischer kan het niet zijn. Het frame is echt om van te likkebaarden. De dichte Ghibli-wielen, een reuzeverzet (tel de tandjes maar, dat moet vanuit stilstand op gang gebracht worden..) en een geïntegreerd tijdritstuur maken het geheel compleet.

Het frame is verder uitgerust met allerlei uitingen om Campenaerts van extra motivatie te voorzien. Het achterwiel fungeert als klok (kijk maar naar de strepen op het frame) en op de bovenbuis staan de getallen van 1 tot en met 12. De hashtag #vocsnor komt ook vaak naar voren op het frame en de voorvork. Campenaerts gebruikt dat vaak op Instagram.


Wat een verzet.. Tel de tandjes er maar op na. Oef!


De tijd begint te tikken. Over een maandje waagt Campenaerts zijn recordpoging.


Op het tijdritstuur staat ’60’. Zoveel minuten krijgt hij om het record van Wiggins af te pakken.

Benieuwd naar het prijskaartje? Het frame van de Ridley Arena TT kost al enkele duizenden euro’s. Voor één Ghibli-wiel leg je al bijna €2.000 neer. Doe dat keer twee, plus een tijdritstuur, Campa-afmontage en nog héél veel meer… Voorlopig blijft het bij kijken en dromen.

Share this post