‘Onprofessionele’ Kittel: ‘Makkelijk scoren over mijn rug’

‘Onprofessionele’ Kittel: ‘Makkelijk scoren over mijn rug’

Marcel Kittel steekt niet in de allerbeste vorm, dat is een understatement. Woensdag werd hij in de Scheldeprijs gewoon uit het wiel gereden en kon de recordhouder opnieuw geen potten breken. Oud-prof Jürgen Van den Broeck reageerde in een live-uitzending van Sporza door te zeggen dat Kittel niet helemaal voor zijn sport leeft en hij graag ‘een pintje‘ zou drinken.

‘Hij kan gewoon niet volgen’

“Wie een beetje traint, zou op dit parcours makkelijk kunnen volgen”, zei Van den Broeck in een Facebook live-uitzending van Sporza. “Hij wordt gewoon uit het wiel gereden. Dat is triest voor een prof. De verhalen doen de ronde dat hij te veel pintjes en te veel wijn drinkt. Hij zou te veel bezig zijn met andere dingen en niet trainen, hoor ik dan. Als je zijn prestaties dit seizoen ziet, worden die verhalen alleen maar bevestigd. Hij wordt ook niet op moeilijke stukken uit de wielen gereden. Hij kan gewoon niet volgen.”

Van den Broeck denkt dat het vooral niet goed zit tussen de oren bij Kittel. “Het is niet dat hij veel tegenslag heeft. Hij moet vooral bij zichzelf kijken. Ik twijfel eraan of hij het wel nog graag doet”, doelt hij op het beoefenen van de wielersport.

Kittel reageert gevat

Marcel Kittel laat in een korte reactie op Twitter weten dat hij door een moeilijke periode gaat. “Het is altijd makkelijk om iemand te slaan die al op de grond ligt. Ik ga op dit moment door een lastige periode en ben iedereen dankbaar die mij daarin steunt. Voor diegene die op dit momenten de nieuwskoppen sieren: geniet van de aandacht.”

Share this post