NK wielrennen 2020 wordt rond de VAM-berg gehouden

NK wielrennen 2020 wordt rond de VAM-berg gehouden

De VAM-berg, ook wel bekend als Col du VAM, staat centraal tijdens de Nederlandse kampioenschappen op de weg in 2020. Het is voor het eerst dat het NK op de weg naar de VAM-berg trekt, zo maakte de UCI donderdag bekend.

Drenthe

Nieuw in 2020 is dat de nieuwelingen en junioren in hetzelfde weekend en op hetzelfde parcours rijden als de profs. Ook nieuw is dat Courage Events van Thijs Rondhuis (o.a. van de Olympia’s Tour) de organisatie overneemt van het Belgische Golazo. “Met Courage Events kiezen we voor een andere opzet van de kampioenschappen. Dit jaar rijden de nieuwelingen en junioren in hetzelfde weekend en op hetzelfde parcours als de professionals hun wegwedstrijden. Daarnaast leent de omgeving en de Col du VAM zich voor een waar wielerspektakel en een attractief en selectief parcours met de nodige hoogtemeters”, zegt KNWU-directeur Thorwald Veneberg.

Drenthe is natuurlijk maar al te blij met de komst van het NK. “Drenthe is de fiets- en vrijetijdsprovincie van Nederland”, vertelt Henk Brink van de provincie. “Met de Col du VAM hebben we een unieke locatie waar fietsen, mountainbiken en wandelen samen komen. Dat het NK hier in 2020 naartoe komt, voelt als een enorme kers op de taart. Het is een blijk van waardering voor iedereen die zich inzet voor fietsen in Drenthe én voor wat we hier met de VAM-berg gedaan hebben. Ik weet zeker dat we samen een prachtig wielerfeest gaan neerzetten.”

De Col du VAM maakt al vaker deel uit van wielerwedstrijden. De Ronde van Drenthe gaat er bijvoorbeeld overheen, net als de Olympia’s Tour vandaag.

Drie dagen

De kampioenschappen vinden op drie dagen plaats. Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni komen de nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften, elite-vrouwen en elite-mannen met én zonder contract in actie. De tijdrijden worden op een nog nader te bepalen plaats verreden.

Share this post