Nieuwe kleding voor Roompot-Charles

Nieuwe kleding voor Roompot-Charles

Wielerploeg Roompot-Charles heeft zich donderdagmiddag voorgesteld aan de pers. In het Zeeuwse Kamperland liet het Nederlands-Belgische team haar nieuwe tenue zien en werd er vooruitgeblikt op het aanstaande seizoen. De veelbesproken ploeg is volgend jaar niet meer in het volledig oranje te bewonderen, maar heeft gekozen voor een oranje-zwarte kleurcombinatie.

Roompot-Charles

De voorheen volledig Nederlandse wielerploeg heeft niet alleen het shirt veranderd, maar ook haar visie. Liefst 11 renners moesten vertrekken om plaats te maken voor 6 renners van Veranda’s Willems-Crelan en 5 andere coureurs. LottoNL-Jumbo hengelde Taco van der Hoorn binnen, terwijl Pim Ligthart (Direct Energie) en Brian van Goethem (Lotto-Soudal) voor een buitenlands avontuur kozen. Tegenover hun vertrek staat de komst van de ervaren renners Lars Boom en Boy van Poppel, die bij Roompot-Charles weer voor eigen kansen willen gaan. Ook Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin), Michael Van Staeyen (Cofidis) en Justin Timmermans (Delta Cycling Rotterdam) zijn naast de Veranda’s-renners nieuw.

De ploegleiding blijft nagenoeg hetzelfde: Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel delen het ploegleiderschap. Michael Zijlaard heeft samen met Nick Nuyens en Chris Compagnie het management in handen.

Factor

Fietsenleverancier Isaac maakt in 2019 geen deel meer uit van de fusieploeg. Na een vierjarige samenwerking maakt Isaac plaats voor Factor, gemonteerd met Shimano Ultegra DI2. Verdere informatie over de nieuwe racer van Roompot-Charles volgt waarschijnlijk later. Hieronder wat door Cor Vos geschoten foto’s van de presentatie.


Ervaren nieuwkomers Boy van Poppel en Lars Boom.


Ook Maurits Lammertink en Michael Van Staeyen zijn nieuw.


Michael Zijlaard en Nick Nuyens presenteren het nieuwe shirt.

Share this post