Nederlandse Loterij nieuwe hoofdsponsor van de KNWU

Nederlandse Loterij nieuwe hoofdsponsor van de KNWU

De Nederlandse Loterij is de nieuwe hoofdsponsor van de KNWU, zo heeft de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie dinsdagochtend bekend gemaakt. De organisaties gaan een verbintenis van twee jaar aan.

Goed nieuws

De Nederlandse Loterij, dat al langer verbonden was met de wielersport door o.a. de samenwerking met TeamNL, NOC*NSF en wielerploeg Roompot, zal op het Nederlandse wielershirt van alle disciplines komen te staan. “We zijn geen onbekende in het wielrennen. Bovendien sluit deze samenwerking perfect aan bij ons gedachtegoed: waarin we sport en bewegen voor iedereen mogelijk willen maken via onze afdracht”, zegt Arno de Jong van de Nederlandse Loterij.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is uiteraard ook tevreden met de samenwerking. “Voor de Nederlandse wielersport, breedtesport en topsport, is het goed nieuws dat Nederlandse Loterij partner wordt van alle KNWU wielerdisciplines. Dit geldt ook voor de Nederlandse kampioenschappen op de Weg en Baan, voor elite, U23 en junioren en de elite categorieën van NK Para-cycling, Veldrijden, Mountainbike, Strandrace en BMX”, legt hij uit.

Hersenstichting

Op het shirt van de elite-renners en beloften is de Nederlandse Loterij naamgever, maar op de shirts van de renners en rensters onder de 18 jaar zal de naam van de Hersenstichting pronken. “Bij kinderen en jongeren zijn de hersenen nog in ontwikkeling en daardoor extra kwetsbaar bij ongelukken of klappen op het hoofd. Samen met de KNWU kunnen wij nog meer mensen bereiken”, aldus Sigrid Baas van de Hersenstichting.

Alle wielerdisciplines zullen een financiële injectie krijgen. Dat is met name voor de baanrenners een fijne gedachte in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Er werden al meerdere coaches en trainers aangetrokken, nu is er nog meer ruimte voor versterking. De Nederlandse Loterij volgt o.a. Rabobank en Unibet als hoofdsponsor op. Rabobank was jarenlang hoofdsponsor, terwijl Unibet door de kansspelwet slechts één jaar actief was.

Share this post