Mühlberger wint in Sittard, Mohoric blijft leider

Mühlberger wint in Sittard, Mohoric blijft leider

Gregor Mühlberger heeft de voorlaatste etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De Oostenrijker was op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard weggereden uit een kopgroep van vier en bleef de achtervolgers net voor.

Wellens in de aanval

Nadat Nick van der Lijke, Alexis Gougeard, Frederik Backaert en Matthias Brändle al vijftig kilometer voor de finishstreep werden teruggepakt, volgde een hergroepering en gingen Timo Roosen en Maciej Bodnar in de aanval. Zij kregen gezelschap van Tim Wellens, Jasper Stuyven en Yves Lampaerts. Later kwamen er ook Michael Matthews en Greg Van Avermaet bij. Een hergroepering naderde, waarop Wellens reageerde en solo wegreed.

In de ultieme slotfase maakte Zdenek Stybar vanuit de achtervolgende groep de oversteek naar Wellens. Dylan van Baarle reed later samen met Mühlberger naar de twee leiders toe en zette bij het oprijden van het Bike Park het aantal koplopers op vier. De samenwerking was niet ideaal en daar profiteerde Mühlberger van. De Oostenrijker reed in de slotkilometer weg en wist stand te houden tot aan de finish. Wellens won de sprint om de tweede plaats en deed een zaakje in het klassement.

Mohoric leider

Matej Mohoric maakte wederom een sterke indruk en gaat met een voorsprong van dertig seconden de slotetappe in. Die etappe voert de BinckBank Tour naar Geraardsbergen, waar gezocht wordt naar een opvolger van Tom Dumoulin.

Share this post