Mollema na wereldtitel: ‘Het moet nog even indalen’

Mollema na wereldtitel: ‘Het moet nog even indalen’

Na één dag is de eerste wereldtitel voor de Nederlandse ploeg al een feit. Op het WK in Yorkshire sloegen de Nederlandse mannen en vrouwen toe in het nieuwe onderdeel ‘mixed team relay’. Topfavoriet Duitsland werd met ruim verschil verslagen.

Professioneler

Waar in Alkmaar de organisatie nog wat weg had van een amateurwedstrijd, daar was het in Yorkshire een stuk professioneler georganiseerd. Op een startpodium wachtten de drie vrouwen de aanstormende mannen op, waarna het stoplicht op groen sprong en de dames mochten vertrekken. Halverwege waren Koen Bouwman, Jos van Emden en Bauke Mollema al het snelst. In de tweede fase breidden Riejanne Markus, Lucinda Brand en Amy Pieters de marge uit.

“Het was kort maar zwaar”, vertelde Brand na afloop, die zich het succes nog niet helemaal realiseerde. “Het moet nog even indalen.” Voor Mollema bleef het, ondanks de eerdere zege in Alkmaar, toch een beetje vreemd. “Je bent gewend een ploegentijdrit te rijden met zeven of acht man. Dit is superzwaar, ook door de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen. Maar ook technisch hebben we het goed gedaan. Daarbij is het ook gek dat je nu als je binnen bent nog moet wachten op je eindtijd. Maar de vrouwen deden het ook geweldig.”

Duitsland werd op 23 seconden achterstand tweede. Groot-Brittannië pakte verrassend het brons door Italië met vijf tellen voor te blijven. In totaal deden er twaalf ploegen mee aan het kampioenschap.

Share this post