Mohoric wint BinckBank Tour, Viviani zegeviert in Hamburg

Mohoric wint BinckBank Tour, Viviani zegeviert in Hamburg

Matej Mohoric heeft de BinckBank Tour 2018 gewonnen. De renner van Bahrain-Merida werd in de slotetappe flink op de proef gesteld, maar verdedigde zijn klassement met verve. Michael Matthews won de slotetappe.

Ritwinst voor Matthews

Met een voorsprong van een halve minuut op een groot deel van de klassementsmannen begon Mohoric aan de slotetappe. Meerdere renners waagden een alles-of-niets poging om de Sloveen uit de leiderstrui te rijden, maar uiteindelijk draaide het in Geraardsbergen ‘gewoon’ op een sprint uit van een uitgedunde groep. Greg Van Avermaet ging de sprint van ver aan, maar had geen antwoord op de versnelling van Matthews, die met overmacht de rit won. Van Avermaet finishte als tweede voor Zdenek Stybar.

Mohoric finishte op dertien seconden van Matthews en houdt uiteindelijk vijf seconden over op de Australiër. Tim Wellens finisht de BinckBank Tour als derde, Dylan van Baarle eindigt als beste Nederlander op de vijfde plaats en doet het daarmee beter dan Niki Terpstra (9e) en Taco van der Hoorn (11e). Mohoric volgt met zijn overwinning Tom Dumoulin op.

Viviani wint opnieuw in Hamburg

In Hamburg werd de EuroEyes Classic verreden, vroeger bekend als de Vattenfall Cyclassics. Alle ogen waren gericht op thuisfavoriet Pascal Ackermann, die bezig is aan een uitstekend seizoen en bij BORA-hansgrohe naar voren werd geschoven als kopman. Helaas kwam Ackermann in de slotkilometer ten val en kon hij niet meesprinten.

Even daarvoor reed er op de enige hindernis (Wasenberg) een kopgroep weg met Danny van Poppel en Alexander Kristoff als bekendste namen. Ze werden enkele kilometers voor de eindstreep teruggepakt, waarna het zoals vaker op een massasprint uitdraaide. Arnaud Démare werd goed afgezet, maar Viviani bleek over de beste benen te beschikken en verwees Démare en Kristoff naar de dichtste ereplaatsen.

Share this post