Moerenhout nieuwe bondscoach van de KNWU

Moerenhout nieuwe bondscoach van de KNWU

Koos Moerenhout is de nieuwe bondscoach van de KNWU, dat heeft de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie vrijdag bekend gemaakt. Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op en gaat part-time aan de slag.

Moerenhout en Helmantel

Moerenhout is momenteel werkzaam als ploegleider bij de Amerikaanse ploeg Hagens Berman Axeon, maar kan dat dus combineren met de rol als bondscoach van de KNWU. Hij wordt bijgestaan door trainer Adriaan Helmantel, die afgelopen seizoen nog werkzaam was voor Team Sunweb en de nieuwe bondscoach van de beloften wordt. Eerder werd Loes Gunnewijk al aangesteld als nieuwe bondscoach van de vrouwen.

“Wij zijn blij dat met het aantrekken van Koos en Adriaan, er twee professionals komen die veel kennis en ervaring meebrengen van de wielersport. Met hen aan boord verwacht ik dat er een volgende stap gezet kan worden in de prestaties van de renners”, zegt algemeen directeur Veneberg. Hij was onlangs nog bondscoach van zowel de mannen als de vrouwen.

Tweevoudig Nederlands wegkampioen Moerenhout (45) kijkt erg uit naar zijn nieuwe functie. “Als renner genoot ik van de sfeer rondom de WK’s en ik wil die beleving graag meenemen in mijn rol als bondscoach.” Moerenhout was eerder ploegleider van onder andere Rabobank-Liv.

Share this post