Merckx definitief terug in de WorldTour

Merckx definitief terug in de WorldTour

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: AG2R La Mondiale rijdt per 2019 op fietsen van Eddy Merckx. Na twee jaar gereden te hebben op fietsen van Factor rijden onder anderen Oliver Naesen en Romain Bardet in 2019 en 2020 op Merckx-fietsen.

Eddy Merckx Bikes

Merckx keert daarmee terug op het hoogste wielerniveau. In 2010 en 2011 was het fietsenleverancier van Quick-Step, maar kwam er na twee jaar een einde aan die samenwerking. Daarna gebeurde er van alles bij Merckx en leverde het vooral fietsen aan teams op lager niveau, maar vanaf 2019 zijn de Merckx-fietsen dus ook op het hoogste wielerniveau weer te bewonderen. “Dit is echt geweldig nieuws voor ons fietsmerk. De timing kon ook niet beter zijn. Volgend jaar start de Tour de France in Brussel, met als centrale gast Eddy Merckx himself. 50 jaar nadat Eddy streed voor zijn eerste Touroverwinning, kan Romain Bardet dat ook doen, op een Eddy Merckx. Het is een droom die werkelijkheid wordt”, zegt Merckx-CEO Johim Aerts in het persbericht.

De renners van AG2R zullen gaan rijden op de 525, het nieuwe topmodel uit de collectie dat is vernoemd naar het aantal overwinningen van De Kannibaal. Vanaf de start van de Tour in Brussel is de 525 ook te koop voor de consument. “Ik ben trots dat een WorldTour-ploeg volgend seizoen, net op de 50e verjaardag van mijn eerste Touroverwinning, de Tour de France zal betwisten op een Eddy Merckx”, zegt Eddy Merckx himself.

Share this post