Matthews is Valverde te snel af in Catalonië

Matthews is Valverde te snel af in Catalonië

Michael Matthews heeft de tweede etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. In een lastige sprint heuvelop was de Australiër van Sunweb sneller dan Alejandro Valverde. Thomas De Gendt blijft een dag na zijn monstersolo leider.

Valpartij Froome

Sunweb reed de hele etappe op kop voor Matthews. De kopgroep van drie (Cerny, Minnaard en Gregaard) reden lange tijd aan de leiding, maar werden ruim voor de finale ingerekend door de rode Sunweb-mannen. Het leek op een typische sprintersetappe uit te draaien (al werkte het parcours daar niet geheel aan mee), maar een val van Jay McCarthy zorgde toch voor enige opschudding. Chris Froome was namelijk bij die valpartij betrokken en werd op flinke achterstand gereden. Ogenschijnlijk zonder veel lichamelijke schade.

In het peloton werd er niet gewacht en werd de massasprint voorbereid. Na een verkenningsrondje wisten de rassprinters al dat het niet hun dag zou worden; de aankomst in Sant Feliu de Guixols was daar iets te lastig voor. In de laatste tien kilometer was Valverde nog bij de les en sprokkelde hij drie bonificatieseconden mee. Ook Nairo Quintana en Steven Kruijswijk deden een zaakje.

Tweede overwinning voor Sunweb

Het draaide op een sprint uit. Daryl Impey ging van ver aan, maar viel ietwat stil. Matthews deed dat niet en bleef na een machtige versnelling Valverde meer dan een fietslengte voor. Hij zorgde na Cees Bol voor de tweede Sunweb-overwinning in 2019. Impey werd nog derde voor Maximilian Schachmann en Odd Christian Eiking.

In het klassement verandert er weinig. De Gendt blijft leider voor Valverde en Matthews. Froome doet niet meer mee voor het klassement, want de Brit kwam op ruime achterstand binnengerold. Steven Kruijswijk staat achtste.

Share this post