Lammertink en Van Poppel maken Roompot-Charles compleet

Lammertink en Van Poppel maken Roompot-Charles compleet

Maurits Lammertink en Boy van Poppel rijden volgend seizoen voor Roompot-Charles, dat heeft de fusieploeg bekend gemaakt. Lammertink zag zijn contract bij Katusha-Alpecin niet verlengd worden, terwijl Van Poppel geen toekomst meer had bij Trek-Segafredo en bij Roompot-Charles herenigd wordt met zijn vader Jean-Paul.

Sterker geworden

Lammertink reed in 2015 en 2016 al voor Roompot en maakte daarna de overstap naar Katusha-Alpecin. Hij deed mee aan alle grote rondes, maar wist geen bijzondere resultaten neer te zetten. Wel won hij vorig jaar een rit in de Ronde van België. In dat soort koersen hoopt hij in dienst van Roompot-Charles te schitteren. “Als renner ben ik in het algemeen sterker geworden. Ik heb veel grote wedstrijden gedaan waar ik in dienst van anderen heb gereden, zoals in de Tour de France. Daar word je als renner sterker van. Ik kijk er wel naar uit om weer wedstrijden zoals de Ronde van België te kunnen rijden.”

Boy van Poppel reed de afgelopen vijf seizoenen voor Trek-Segafredo, maar zag zijn aflopende contract net als Lammertink niet verlengd worden. Bij Roompot-Charles zal Van Poppel meer voor eigen kansen mogen rijden. “Ik heb de afgelopen zes jaar volledig in dienst gereden van kopmannen. Af en toe kreeg ik wel de kans om zelf te sprinten, maar het is dan altijd even wennen. Die kans om daar echt aan te wennen krijg je niet altijd. Ik kijk er wel naar uit om mezelf er weer tussen te gooien”, zegt hij op de site van zijn nieuwe ploeg.

Roompot-Charles is compleet

Naast Lammertink en Van Poppel werd ook Justin Timmermans gecontracteerd. De 22-jarige renner is de achttiende en laatste renner van de Nederlands-Belgische ploeg.”We zullen beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring en jongens die uit de WorldTour komen aangevuld met jong talent en mannen die opgeleid zijn bij Veranda’s Willems – Crelan en Team Roompot. We zijn klaar voor 2019″, zegt een tevreden manager Michael Zijlaard.

Selectie Roompot-Charles 2018

Jesper Asselman
Lars Boom
Sean De Bie
Matthias De Witte
Huub Duyn
Maurits Lammertink
Senne Leysen
Arjen Livyns
Elmar Reinders
Oscar Riesebeek
Stijn Steels
Justin Timmermans
Nick van der Lijke
Sjoerd van Ginneken
Boy van Poppel
Jan-Willem van Schip
Michael Van Staeyen
Pieter Weening

Share this post