Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen

Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen

Vreselijk nieuws uit de Ronde van Polen. Bjorg Lambrecht is na een zware valpartij tijdens de derde etappe overleden. De 22-jarige Belg werd nog gereanimeerd. maar haalde het niet. In het ziekenhuis is het Belgische talent overleden.

Hard gevallen

Hoe Lambrecht ten val is gekomen is niet bekend. Per helikopter is hij naar het ziekenhuis gebracht. Even na 19:00 uur bracht zijn ploeg het noodlottige nieuws naar buiten. “De ergste tragedie voor zijn vrienden, familie en ploeggenoten van Bjorg is helaas werkelijkheid geworden. Rust in vrede”, schrijft de Belgische ploeg.

De op 2 april 1997 geboren Lambrecht werd in 2018 prof. In zijn debuutjaar maakte hij vooral indruk in de Vuelta, waar hij in de dertiende etappe nog als vierde eindigde. Een paar weken later finishte hij als tweede op het WK voor beloften achter Marc Hirschi. Dit jaar was Lambrecht bezig aan het seizoen van de doorbraak. In de Brabantse Pijl werd hij heel knap zesde, waarna hij ook schitterde in de Amstel Gold Race (5de) en Waalse Pijl (4de). Onlangs won hij nog het jongerenklassement in de Dauphiné.

Lambrecht zou over enkele weken deelnemen aan de Vuelta. Hij is slechts 22 jaar geworden.

Share this post