Kristoff wint voor de vierde keer op rij in Frankfurt

Kristoff wint voor de vierde keer op rij in Frankfurt

Alexander Kristoff heeft voor het vierde jaar op rij Eschborn-Frankfurt gewonnen. De Europees kampioen was in een ontregelde sprint sneller dan Michael Matthews en Oliver Naesen.

Toppers maken het waar

Met grote namen als Marcel Kittel, Alexander Kristoff, Michael Matthews en Fernando Gaviria ging Eschborn-Frankfurt 2018 van start. Al vroeg ontstond er een kopgroep van negen man en deed het peloton op het heuvelachtige parcours veel moeite om ze bij te halen. De samenstelling wisselde vooraan, en op het moment dat het peloton bijna de aansluiting wist te maken demarreerde Matthews. Pieter Weening probeerde te volgen, maar tevergeefs.

Matthews probeerde met enkele medevluchters naar de kopgroep te rijden, maar werd op twintig kilometer van het einde gegrepen. De overblijvers uit de kopgroep werden op drie kilometer van de finish ingerekend, waarna het toch weer op een sprint uitdraaide. Het werd een chaotische sprint zonder enige lijn, maar dat maakte het prachtig om te zien. Fernando Gaviria kwam bij het ingaan van de laatste bocht plots op kop te liggen en schatte de bocht verkeerd in, waarna Sam Bennett overnam en Kristoff uit zijn wiel schoot. De Noor wist knap stand te houden en versloeg vervolgens Matthews en Naesen.

Recordhouder Kristoff

Het is voor Kristoff zijn vierde overwinning op een rij in Eschborn-Frankfurt. De dertigjarige renner van UAE Emirates was eerder dit seizoen al succesvol in Oman en Dubai, maar stelde teleur in de voorjaarsklassiekers. Eschborn-Frankfurt was na een rustperiode zijn eerste koers.

Share this post