Kort overzicht: Van der Poel, Van Avermaet en Iserbyt

Kort overzicht: Van der Poel, Van Avermaet en Iserbyt

Het was een bomvol wielerweekend. Er werd niet alleen op het hoogste niveau gekoerst in Spanje, maar ook in Canada, Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten. Heb je het gemist? Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

Nederlands feest in Groot-Brittannië

Mathieu van der Poel 2019
De Tour of Britain is op een groot Nederlands feest uitgedraaid. Dylan Groenewegen en Mathieu van der Poel wonnen allebei drie etappes, waardoor zes van de acht ritten door een Nederlander werden gewonnen. Voor het eindklassement vormde Matteo Trentin de grootste bedreiging voor Van der Poel, die met een voorsprong van twaalf seconden op de Italiaan aan de slotetappe begon. In een spectaculaire etappe met waaiers en een alles-of-niets-poging van Trentin werd er uiteindelijk voor de ritwinst gesprint. Daarin stond er geen maat op Van der Poel, die zijn eindzege van extra glans voorzag. De 24-jarige renner is klaar voor de wereldkampioenschappen, over anderhalve week in Yorkshire.

Einduitslag Tour of Britain:
1. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) 29:47.41 uur
2. Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) +17 seconden
3. Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) + 50 seconden
7. Mike Teunissen (Jumbo-Visma) + 1.03 minuut

Van Avermaet en Matthews winnen in Canada

Greg Van Avermaet, GP Montréal 2019
In Québec en Montréal vonden de Canadese World Tour-wedstrijden plaats. Michael Matthews volgde zichzelf op in Québec door in een sprint af te rekenen met Peter Sagan en Greg Van Avermaet. Tom-Jelte Slagter (6de) en Timo Roosen (8ste) eindigden ook in de top tien. Twee dagen later werd er alweer gekoerst in Québec. Na zijn derde plaats in Montréal schoot Van Avermaet in Québec wél raak. Na een lastige koers van meer dan zes uur (!) was hij in een sprint der stervende zwanen net iets rapper dan Diego Ulissi en Ivan Garcia Cortina. Bauke Mollema werd tiende.

Uitslag GP Montréal:
1. Michael Matthews (Sunweb) 5:13.01 uur
2. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
3. Greg Van Avermaet (CCC) ,,

Uitslag GP Québec:
1. Greg Van Avermaet (CCC) 6:09.38 uur
2. Diego Ulissi (UAE) ,,
3. Ivan Garcia Cortina (Bahrain-Merida) ,,

Crossen in Iowa


De eerste wereldbekermanche van het cross-seizoen is gewonnen door Eli Iserbyt. Bij afwezigheid van Wout van Aert (geblesseerd) en Mathieu van der Poel (Tour of Britain) was de Belg sneller dan zijn landgenoten Toon Aerts en Daan Soete. De 21-jarige Iserbyt reed in de laatste ronden weg van Aerts en kwam uiteindelijk met een ruime voorsprong als eerste over de meet. Belgisch kampioen Aerts werd tweede op bijna een minuut, Soete won de sprint om de derde plek ten koste van Gianni Vermeersch en Laurens Sweeck. Lars van der Haar finishte als beste Nederlander op de zesde plaats. Deze week vindt in Waterloo de tweede manche van de wereldbeker plaats.

Uitslag Iowa City cross:
1. Eli Iserbyt
2. Toon Aerts
3. Daan Soete
6. Lars van der Haar

Share this post