KNWU maakt WK-selecties voor Yorkshire bekend

KNWU maakt WK-selecties voor Yorkshire bekend

Mathieu van der Poel weet wie zijn zeven bondgenoten zijn in de WK wegwedstrijd. Bondscoach Koos Moerenhout neemt onder anderen Niki Terpstra en Bauke Mollema mee naar Groot-Brittannië. Ook de vrouwenselectie is bekend gemaakt.

Alles op Van der Poel

Van der Poel, op dit moment actief in de Tour of Britain, is de absolute kopman van de Nederlandse ploeg. Het wordt zijn eerste WK op de weg bij de profs, maar mede door zijn overwinning in de Amstel Gold Race op een soortgelijk parcours wordt hij door kenners naar voren geschoven als topfavoriet. Op het heuvelachtige terrein kan hij rekenen op de steun van Terpstra, Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening.

Van Baarle en Van Emden rijden als enige Nederlanders de tijdrit. In Innsbruck (2018) en Bergen (2017) veroverde Tom Dumoulin zilver en goud, maar door een slepende knieblessure is hij er zoals bekend niet bij.

Lees ook

Van der Poel is alleen maar bezig met het WK in Yorkshire

Vrouwenselectie

Loes Gunnewijk, bondscoach van de elite-vrouwen, kan ook rekenen op een sterke ploeg. In de Boels Ladies Tour zag ze Ellen van Dijk letterlijk uitvallen en smakte ook Annemiek van Vleuten tegen de grond, maar de regerend tijdritkampioene kan wel meedoen. Samen met Anna van der Breggen en Lucinda Brand rijdt ze de WK-tijdrit.

Alledrie, waarbij Van der Breggen haar titel verdedigt, doen ze ook mee aan de wegwedstrijd. Chantal Blaak, Amy Pieters, Floortje Mackaij, Demi Vollering en Marianne Vos vervolledigen de selectie. “We staan met het sterkst mogelijke team aan de start, waarbij wij in de wegwedstrijd met verschillende scenario’s de wedstrijd hopelijk in ons voordeel kunnen beslissen”, zegt Gunnewijk.

Anna van der Breggen 2018

Mixed Relay

De Mixed Relay maakte tijdens het EK in Alkmaar haar intrede en maakt ook als vervanger van de ploegentijdrit deel uit van het WK-programma. Ten opzichte van het EK zijn er twee veranderingen: Van Emden vervangt Ramon Sinkeldam en Lucinda Brand rijdt in de plaats van Floortje Mackaij. Riejanne Markus, Pieters, Koen Bouwman en Mollema zijn er net als in Alkmaar ook in Yorkshire bij.

Selecties

Mannen
Mathieu van der Poel
Niki Terpstra
Bauke Mollema
Dylan van Baarle (+ tijdrit)
Mike Teunissen
Sebastian Langeveld
Jos van Emden (+ tijdrit)
Pieter Weening

Vrouwen
Anna van der Breggen (+ tijdrit)
Chantal Blaak
Lucinda Brand (+ tijdrit)
Amy Pieters
Floortje Mackaij
Annemiek van Vleuten (+ tijdrit)
Demi Vollering
Marianne Vos

Team Relay
Amy Pieters
Lucinda Brand
Riejanne Markus
Jos van Emden
Koen Bouwman
Bauke Mollema

Share this post