Kelderman rijdt de Giro en Tour, Oomen alleen Tour

Kelderman rijdt de Giro en Tour, Oomen alleen Tour

Tom Dumoulin wordt in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France bijgestaan door Wilco Kelderman, zo heeft de Duitse ploeg donderdagochtend tijdens de ploegenpresentatie in Berlijn bekend gemaakt. Sam Oomen zal zijn debuut maken in de Tour de France.

Dumoulin, Kelderman en Oomen

Toen Dumoulin in 2017 de Giro won, maakte Kelderman ook deel uit van de selectie. Op het podium op de Piazza del Duomo kon hij het feestje echter niet meevieren, want door een botsing met een motor van de organisatie zat zijn Giro er al vroegtijdig op. Later dat jaar finishte hij wel als 4e in de Vuelta en eindigde hij ook afgelopen seizoen in de top-tien van die koers. Dit jaar rijdt Kelderman de Giro volledig in dienst van Dumoulin.

Teampresentation Team Sunweb 2019
Geen zwart-witte kleding meer voor Sunweb, maar overwegend rood.

Naar alle waarschijnlijkheid fietst Dumoulin na de Giro de Tour. Dat geldt ook voor Kelderman, die door een schouderblessure afgelopen editie niet in actie kwam. Oomen maakt zijn debuut in La Grande Boucle en hoopt zijn 9e plaats in de Giro van 2018 een mooi vervolg te geven. De Vuelta-selectie is door Sunweb nog niet ingevuld, al zal de Duitse ploeg daar vooral talentvolle renners een kans willen geven.

Lazer

Sunweb heeft ook op het gebied van helmen afscheid genomen van Giant. Vanaf dit jaar rijdt de WorldTour-ploeg met helmen van Lazer. Team Sunweb is in 2019 te bewonderen met de Lazer Z1 en tijdrithelm Lazer Victor. “Lazer zal Team Sunweb voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van helmen, met de focus op innovaties in veiligheid, aerodynamica en comfort”, laat de ploeg weten. Opnieuw een aanpassing voor de ‘rode’ ploeg die ook het Baskische kledingmerk Etxeondo inruilde voor Craft.


De Lazer Z1 waar Sunweb dit seizoen mee gaat rijden.

Share this post