Kandidaten titel Wielrenner van het Jaar 2018 bekend

Kandidaten titel Wielrenner van het Jaar 2018 bekend

De Club van 48 heeft gesproken en zes renners genomineerd voor de Wielrenner van het Jaar 2018-verkiezing. Tom Dumoulin maakt uiteraard deel uit van de shortlist en maakt grote kans om net als in 2014, 2015, 2016 en 2017 de Gerrit Schulte Trofee te winnen.

Dumoulin voor zijn vijfde?

Dumoulin is samen met de wegrenners Dylan Groenewegen, Niki Terpstra en Steven Kruijswijk, baanwielrenner Jeffrey Hoogland en alleskunner Mathieu van der Poel genomineerd voor de verkiezing. Bij de vrouwen gaat het tussen Chantal Blaak, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Laura Smulders (BMX) en Kirsten Wild (weg en baan) om de Keetie van Oosten-Hage-trofee. Tot slot zijn Thymen Arensman, Pascal Eenkhoorn, Harrie Lavreysen, Marten Kooistra, Lorena Wiebes en David Nordemann genomineerd bij de beloften.

Of Dumoulin voor de vijfde keer op rij de verkiezing gaat winnen is nog maar de vraag. De Limburger werd weliswaar tweede in zowel de Giro als de Tour en behaalde tal van ereplaatsen in grote wedstrijden, de tegenstand is niet van de lucht. Van der Poel werd bijvoorbeeld Nederlands kampioen in alle disciplines (weg, MTB en veldrijden) en veroverde ook EK-goud (veldrijden) en -zilver (weg). Het WK veldrijden en mountainbiken leverde twee bronzen medailles op.

Stemmen vanaf 22 november

Terpstra schreef dit jaar de E3 Harelbeke en Ronde van Vlaanderen op zijn naam. Groenewegen won onder andere twee Touretappes, Kruijswijk werd vijfde in de Tour en vierde in de Vuelta en Hoogland veroverde meerdere (wereld)titels op de baan. Bij de vrouwen zal het vooral een strijd gaan worden tussen Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, die allebei wereldkampioen werden in Innsbruck: Van der Breggen won de wegrit, Van Vleuten de tijdrit.

De verkiezing vindt op 3 december in de Maaspoort te Den Bosch plaats. Stemmen kan vanaf 22 november via de website van De Telegraaf.

Share this post