Jungels volgt Groenewegen op in Kuurne, Terpstra derde

Jungels volgt Groenewegen op in Kuurne, Terpstra derde

Bob Jungels is in Kuurne-Brussel-Kuurne de opvolger geworden van Dylan Groenewegen. De Luxemburger reed met nog vijftien kilometer te gaan weg uit een kopgroep van vijf en hield knap tot het einde stand. Niki Terpstra werd derde, Groenewegen vierde.

Oude Kwaremont

Lange tijd reden Sebastian Langeveld (EF Education First), Oliver Naesen (AG2R), Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step) en het Astana-duo Davide Ballerini en Magnus Cort Nielsen aan de leiding. Zij bleven over na de passage van de Oude Kwaremont, waarop Ian Stannard en Yves Lampaert stevig doortrokken en er een grote kopgroep van bijna dertig man ontstond. Op de Varent versnelde Jungels en konden alleen de andere vier volgen. De rest van de kopgroep werd ingerekend.

De mannen van Jumbo-Visma waren de hele dag op kop van het peloton te vinden. Het verschil tussen het peloton en de vijf leiders bleef schommelen rond de minuut, maar mede dankzij de hulp van BORA-hansgrohe en Mitchelton-Scott werd er langzaam iets van de voorsprong afgesnoept. Vooraan maakte Jungels de sterkste indruk en bevestigde hij dat door in de laatste vijftien kilometer weg te rijden van Naesen, Langeveld en Ballerini. Cort Nielsen was inmiddels gelost na een dagje in de aanval.

Oliver Naesen, Magnus Cort Nielsen en Bob Jungels 2019
Jungels met Naesen en Cort Nielsen in zijn wiel.

Deceuninck-Quick-Step speelt het slim

De mannen van Deceuninck-Quick-Step legden in het peloton de boel stil. Daardoor bedroeg de voorsprong van de Luxemburgs kampioen op het peloton – met nog tien kilometer te rijden – veertig seconden. Langeveld, Naesen en Ballerini werden in de laatste negen kilometer gegrepen. Jungels stoomde door richting de finish in Kuurne.

In het peloton werd alles op alles gezet om de Luxemburger te grijpen. Van Poppel en Drucker deden een flinke kopbeurt, maar daarachter zat de hele ploeg van Deceuninck-Quick-Step te lachen (en af te stoppen) in het wiel. Op het moment dat Drucker van de kop draaide, viel het volledig stil en versnelde Owain Doull (Sky). Hij kreeg Lampaert, Keukeleire en Terpstra mee, maar de samenwerking was niet optimaal.

De vier kwamen niet dichterbij en zagen Jungels in de verte het zegegebaar maken. Doull won de sprint van de achtervolgers ten koste van Terpstra, die de sprintende Groenewegen net voor wist te blijven.

Bob Jungels 2019
Jungels juicht, het peloton heeft het nakijken.

Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne 2019

1. Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step)
2. Owain Doull (Sky)
3. Niki Terpstra (Direct Energie)
4. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma)
5. Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step)
6. Florian Senechal (Deceuninck-Quick-Step)
7. Jens Keukeleire (Lotto-Soudal)
8. André Greipel (Fortuneo-Samsic)
9. Jasper De Buyst (Lotto-Soudal)
10. Carlos Barbero (Movistar)

Share this post