Jumbo-Visma slaat ook toe in ploegentijdrit, Teunissen steviger leider

Jumbo-Visma slaat ook toe in ploegentijdrit, Teunissen steviger leider

De 27,6 kilometer lange ploegentijdrit in de Tour de France 2019 is gewonnen door Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg maakte in de gezamenlijke race tegen de klok gehakt van de tegenstanders. Ineos mocht als eerste starten en had tot Jumbo-Visma de toptijd in handen, maar op het allerlaatste moment moesten ze hun plek in de hot-seat toch afstaan.

Ineos lang de snelste

Om 14:30 uur rolden de mannen van Ineos voor het paleis van Brussel als eerste van het startpodium. De Britten zetten met 29:18 minuten een eerste richttijd neer. Veel was er toen logischerwijs niet duidelijk, maar voor een verbetering van het snelheidsrecord (er werd gehoopt op een gemiddelde van 58 of meer) was het iets te langzaam: 56,5 km/h.

Ineos 2019

Veel ploegen beten zich stuk op de tijd van Ineos, maar de andere favorieten moesten toen nog starten. Groupama-FDJ en Katusha-Alpecin legden een prima ploegentijdrit op de mat en gaven nauwelijks tijd toe op Ineos. Een voorbode dat de winnende ploeg nog zou moeten starten. Sunweb was dat in elk geval niet, al gaven ze wel slechts zes tellen toe en finishten ze in dezelfde tijd als Katusha-Alpecin.

Mitchelton-Scott was op voorhand een favoriet, maar de Australische ploeg moest al gauw afscheid nemen van Simon Yates. Uiteindelijk gaf zijn broer Adam en diens ploeggenoten twintig seconden toe op Ineos. Ook Bahrain-Merida (Nibali en Dennis) en EF Education First kwamen niet aan de toptijd. Onderweg was wel duidelijk dat Deceuninck-Quick-Step bezig was aan een prima ploegentijdrit, en kwam daar even later een kanonstijd van Jumbo-Visma achteraan.

Jumbo-Visma oppermachtig

Deceuninck-Quick-Step kwam uiteindelijk minder dan een seconde (0.82) tekort. Jumbo-Visma dook bij het tweede tussenpunt 14 tellen onder de tijd van Ineos en bouwde die voorsprong in het restant alleen maar verder uit. Steven Kruijswijk, Tony Martin, Mike Teunissen, George Bennett, Amund Grondahl Jansen, Laurens De Plus, Dylan Groenewegen en Wout van Aert doken 20 seconden on de tijd van Ineos.

Jumbo-Visma 2019

Ineos werd tweede op 20 seconden van Jumbo-Visma. Deceuninck-Quick-Step maakte de top-drie compleet. De grote verliezers zijn Daniel Martin (+ 1:03 minuut), het supertrio van Movistar (+ 1:05 minuut), Richie Porte (+ 1:18 minuut), Romain Bardet (+ 1:19 minuut) en Warren Barguil (+ 1:51 minuut).

Uitslag ploegentijdrit Tour de France 2019:

1. Jumbo-Visma 28:57 minuten
2. Ineos + 20 seconden
3. Deceuninck-Quick-Step + 21 seconden
4. Katusha-Alpecin + 26 seconden
5. Sunweb ,,
6. EF Education First + 28 seconden
7. CCC + 31 seconden
8. Groupama-FDJ + 32 seconden
9. Bahrain-Merida + 36 seconden
10. Astana + 40 seconden

Volledige uitslag en klassement

Jumbo-Visma

Share this post