Jumbo grijpt net naast dagwinst, Cort Nielsen zegeviert in Pélussin

Jumbo grijpt net naast dagwinst, Cort Nielsen zegeviert in Pélussin

Mitchelton-Scott heeft de ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australische ploeg zette op het 21,5 kilometer lange parcours de snelste tijd neer. Jumbo-Visma mocht lange tijd dromen van de dagwinst, maar greep uiteindelijk zeven tellen naast de zege.

Onoplettende voetganger

De ploegentijdrit werd ontsierd door een nare valpartij. Een onoplettende voetganger stak de weg over en botste hard met twee renners van BORA-hansgrohe (Rafal Majka en Oscar Gatto). Later in de wedstrijd gebeurde het bijna opnieuw. Een vrouw met hond wilde oversteken, maar had de aanstormende renners van Mitchelton-Scott net op tijd in de gaten.

Jumbo-Visma dook met liefst een halve minuut ruim onder de tijd van Deceuninck-Quick-Step en leek de dagzege binnen handbereik te hebben. Sky (+40 seconden) en het Sunweb van Tom Dumoulin (+15 seconden) kwamen niet in de buurt van de toptijd. Alleen Mitchelton-Scott kon Jos van Emden, die als eerste de finishstreep mocht passeren, nog van de blauw trui houden. Dat lukte, tot teleurstelling van Van Emden. Michael Hepburn drukte zijn wiel als eerste over de meet en gaat donderdag als leider van de Tirreno van start.

Cort Nielsen snelste vluchter in Parijs-Nice

Magnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Astana-renner maakte deel uit van een kopgroep van vier en reed in de laatste kilometer weg. Thomas De Gendt ging nog in de achtervolging, maar was leeggereden.

Vroeg in de koers ontstond er een grote kopgroep. Na een lastige etappe door het middengebergte bleven er vier over: Cort Nielsen, De Gendt, Alessandro De Marchi en Giulio Ciccone. Het uitgedunde peloton kwam te laat, waardoor de winnaar vooraan zou zitten. Met Cort Nielsen als beste sprinter zou je demarrages van de andere renners verwachten, maar het was de Deen zelf die versnelde.

In de slotkilometer sloeg hij een klein gaatje, twijfelde De Marchi en was De Gendt te laat met de tegenaanval. Na een korte solo mocht de Astana-renner het zegegebaar maken. De Gendt strandde op de tweede plaats, Ciccone werd derde. Dylan Groenewegen raakt zijn leiderstrui kwijt aan Michal Kwiatkowski.

Magnus Cort Nielsen 2019

Share this post