Jakobsen zorgt voor 72e overwinning Quick-Step

Jakobsen zorgt voor 72e overwinning Quick-Step

Fabio Jakobsen heeft de derde rit in de Tour of Guangxi gewonnen. In de derde massasprint van de Chinese WorldTour-koers was de Nederlander sneller dan Pascal Ackermann en Max Walscheid. Het is voor zijn ploeg Quick-Step alweer de 72e overwinning van het seizoen. Een verbetering van het persoonlijke record, want het doet beter dan Mapei – Quick-Step in 2000.

Tweede Nederlandse zege

Jakobsen moest in de eerste etappe nog de winst laten aan Dylan Groenewegen en zag woensdag Ackermann naar de winst rijden. Na een derde en tweede plaats was het woensdag eindelijk raak voor de 22-jarige sprinter en versloeg hij de twee etappewinnaars. Groenewegen kwam niet verder dan de vierde plaats.

Het is voor Jakobsen de zesde overwinning van het seizoen. Eerder won hij Nokere Koerse, de Scheldeprijs, de openingsritten in de Tour des Fjords en BinckBank Tour, een etappe in Slovenië en nu dus de derde etappe van de Tour of Guangxi.

Leider

Jakobsen beleeft een prima dag, want naast de ritwinst neemt hij ook de leiderstrui over van Ackermann. De laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar kent nog drie lastige etappes en duurt tot en met zondag.

Share this post