Jakobsen twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

Jakobsen twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

Fabio Jakobsen blijft tot en met 2021 bij Deceuninck-Quick-Step, dat heeft de Belgische ploeg in een persbericht bekend gemaakt. Het 22-jarige sprinttalent maakte in zijn debuutjaar veel indruk en wordt daar nu voor beloond.

Grote toekomst

Jakobsen won in zijn eerste jaar bij de profs grote koersen als Nokere Koerse, de Scheldeprijs en een etappe in de BinckBank Tour. Manager Patrick Lefevere is uiteraard in zijn nopjes met de Nederlander, die samen met Elia Viviani en Alvaro Hodeg (die ook zijn contract met twee jaar verlengde) de sprintkar moet trekken.

“Fabio is een jongen met een grote toekomst. We waren zeer onder de indruk van zijn prestaties vorig jaar”, zegt Lefevere. “Hij won in de sprints van snelle en ervaren jongens en liet niet alleen zien dat hij over de vaardigheden en het talent beschikt, maar ook over de kunst om op het juiste moment toe te slaan.”


Interview

Jakobsen doet volgende week mee aan de Ronde van Algarve als voorbereiding op Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice.

Voor fietsen/" 7136 target="_self">Fiets 03/2019 hebben wij uitgebreid gesproken met Fabio Jakobsen. Nog even wachten dus, maar in fietsen/" 7136 target="_self">Fiets 02/2019 kom je met een interview met Lefevere alvast een beetje in de stemming. Lezen? Koop dan het magazine hier!

Share this post