Jakobsen opnieuw de sterkste in de Scheldeprijs

Jakobsen opnieuw de sterkste in de Scheldeprijs

Fabio Jakobsen heeft net als in 2018 de Scheldeprijs gewonnen. In een massasprint was de renner van Deceuninck-Quick-Step veruit de sterkste. Max Walscheid eindigde als tweede, Chris Lawless finishte als derde.

Snel begin

De Scheldeprijs begon zoals door de organisatie werd gehoopt: spectaculair. Nadat in Terneuzen het startsignaal was gegeven, brak het al snel in stukken. Er ontstonden waaiers en de koersradio meldde groepen van twintig à dertig man. Alle hens aan de dek voor de spurters, maar toen Schoten in het zicht kwam was alles alweer bijeen.

Dries De Bondt en Kenneth Vanbilsen kleurden de plaatselijke rondes in Schoten. Ze reden lang aan de leiding, maar wisten dat ze een vogel voor de kat waren. De samenwerking in het peloton tussen de diverse sprintersploegen was te goed om een sprint te kunnen ontlopen. In de 17 kilometer lange slotronde werden ze gegrepen. Daarna ging Edvald Boasson Hagen ervandoor, maar ook hij haalde het niet.

De ploeggenoten van Jakobsen leverden geweldig werk. Morkov zette de Nederlander af, en die maakte het perfect af. Walscheid en Lawless kwamen niet aan het wiel van hem.

Van der Poel is trui kwijt

In het Circuit Cycliste Sarthe is Mathieu van der Poel leider af. De Nederlands kampioen won dinsdag de openingsrit, maar kwam er woensdag niet aan te pas. Bryan Coquard schreef de tweede etappe op zijn naam en is de nieuwe leider. Van der Poel werd slechts veertiende.

Share this post