Iserbyt en Worst klasse apart in Bern

Eli Iserbyt en Annemarie Worst hebben de derde wereldbekermanche in het veldrijden gewonnen. Iserbyt schreef in de Verenigde Staten al de eerste manches in Waterloo en Iowa op zijn naam en toonde zich zondagmiddag ook in Zwitserland de sterkste. Met ruime voorsprong bleef hij zijn landgenoten Toon Aerts en Michael Vanthourenhout voor.

Bern

Iserbyt en Vanthourenhout verschenen frisser dan Aerts en Quinten Hermans aan de start, want zij kozen ervoor om de cross van zaterdag in Boom (gewonnen door Aerts) te laten voor wat het is. Halverwege de wedstrijd liet Iserbyt zijn landgenoten achter en stormde hij op de finish af. Zijn ploegmaat Vanthourenhout probeerde het gat nog te overbruggen, maar had de benen niet en werd in de slotfase nog voorbijgesneld door Aerts. Inmiddels was Iserbyt al binnen, al dacht hij dat hij nog een rondje moest rijden.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Worst. De Europees kampioene kreeg nog even concurrentie van Maghalie Rochette, maar bouwde gaandeweg de wedstrijd haar voorsprong op de rest uit. Ceylin del Carmen Alvarado werd nog tweede voor Anna Kay. Yara Kastelijn legde beslag op de vijfde plaats, Sanne Cant kwam er niet aan te pas (8ste).

In de wereldbekerstand staat Iserbyt (3 uit 3) riant aan de leiding bij de mannen. Katherina Nash (7de vandaag) blijft leidster bij de vrouwen.

Annemarie Worst 2019

Share this post