In topvorm verkerende Roglic wint ook in Varese

In topvorm verkerende Roglic wint ook in Varese

Primoz Roglic blijft maar winnen. De Sloveen van Jumbo-Visma schreef zaterdag de Ronde van Emilië op zijn naam en was dinsdag de sterkste in Tre Valli Varesine. Roglic speelde het slim uit door in de slotkilometer weg te rijden uit een kopgroep.

Tre Valli Varesine

Luis Léon Sanchez mocht lange tijd dromen van de winst. De kansen van de Spanjaard stegen helemaal toen een achtervolgende groep met onder anderen Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman, Dylan Teuns en Alejandro Valverde verkeerd werd gestuurd. De achtervolgers kwamen op 14 kilometer van het einde plots achter het peloton terecht, waar de Ineos-mannen ervoor zorgden dat Sanchez in de slotkilometer alsnog werd bijgehaald. Roglic was attent en sprong mee op een aanval van Gianni Moscon. Op het moment dat het stilviel, reed Roglic weg en werd er bij de achtervolgers naar elkaar gekeken. De vogel was gevlogen.

Giovanni Visconti won de sprint van de achtervolgers en werd tweede voor Toms Skujins.

Voor Roglic is het zijn dertiende individuele overwinning van het seizoen. Onlangs won hij de Vuelta a España en verscheen hij als een van de topfavorieten aan het vertrek van de wereldkampioenschappen, maar in zowel de tijdrit als de wegrit stelde hij teleur. In Emilië herstelde hij zich, gevolgd door zijn zege in Varese. Zaterdag verschijnt hij als de topfavoriet aan het vertrek van de laatste klassieker van het jaar, de Ronde van Lombardije.

Primoz Roglic 2019

Share this post