Impey verslaat Bevin, Nederlanders goed van voren

Impey verslaat Bevin, Nederlanders goed van voren

Daryl Impey heeft de vierde etappe van de Tour Down Under 2019 gewonnen. De Zuid-Afrikaan was in een sprint van een elitegroepje sneller dan Patrick Bevin en Luis Léon Sanchez. Dylan van Baarle (10e) en Wout Poels (14e) finishten ook van voren.

Aanval Poels

Na drie sprintetappes was dit op papier de eerste niet-sprintetappe. Na een lastige rit kwam het allemaal aan op Corkscrew Road, een lastige hindernis in de slotfase van de wedstrijd. Van Baarle verzorgde in het peloton het tempo en rekende de vroege vluchters in. Daarna was het de beurt aan ploegmaat Poels om te versnellen. De Limburger kreeg George Bennett, Michael Woods en Richie Porte met zich mee.

De vier haalden alles uit de kast om in de afdaling de achtervolgende groep voor te blijven, maar ze konden niet voorkomen dat alles net voor het ingaan van de laatste kilometer weer samensmolt. Het draaide opnieuw op een sprint uit, weliswaar van een groep van twintig man. Luis Léon Sanchez probeerde het weer op de verrassing, maar werd net als in eerdere etappes net voor de streep ingerekend. Bevin pakte de rechterkant van de weg en zag aan de linkerkant Impey voorbijsnellen. Na iets meer dan drie uur koers mocht de 34-jarige Zuid-Afrikaan het juichgebaar maken.

Alles nog mogelijk

In het klassement blijft Bevin leider en nadert Impey hem tot op zeven seconden. Poels en Van Baarle staan op 21 seconden achterstand. Oud-winnaar Tom-Jelte Slagter kijkt al tegen een achterstand aan van 42 tellen.

Zaterdag wacht de renners een relatief makkelijke etappe van Glenelg naar Strathalbyn. Zondag eindigt de Tour Down Under op Willunga Hill en wordt het klassement waarschijnlijk helemaal door elkaar geschud.

Uitslag 4e etappe Tour Down Under 2019

1. Daryl Impey (Mitchelton-Scott) 3:03:27 uur
2. Patrick Bevin (CCC) ,,
3. Luis Léon Sanchez (Astana) ,,
4. Ruben Guerreiro (Katusha-Alpecin)
5. Ruben Fernandez (Movistar) ,,
6. George Bennett (Jumbo-Visma) ,,
7. Diego Ulissi (UAE Emirates) ,,
8. Michael Woods (EF Education First) ,,
9. Chris Hamilton (Sunweb) ,,
10. Dylan van Baarle (Sky) ,,

Share this post