IJzersterke Nederlandse WK-selectie is bekend

IJzersterke Nederlandse WK-selectie is bekend

Bondscoach Thorwald Veneberg en talentcoaches Peter Zijerveld en Loes Gunnewijk hebben vandaag de selecties voor de WK wielrennen in Innsbruck bekend gemaakt. Vorig jaar werden Chantal Blaak (wegrit), Annemiek van Vleuten en Tom Dumoulin (allebei tijdrit) wereldkampioen. Veneberg hoopt dat natuurlijk dunnetjes over te doen.

Alleen maar toprenners

Het parcours in Innsbruck is loodzwaar, maar daar is de Nederlandse selectie op gebouwd. Met Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Wout Poels en Wilco Kelderman hebben ‘we’ vijf wereldtoppers in de selectie. Sam Oomen, Antwan Tolhoek en Pieter Weening zijn ook niet de minsten. Dumoulin, Van Baarle en Kelderman rijden ook de tijdrit, al rijdt Van Baarle niet de wegrit.

Bij de vrouwen staat er veel op het spel: het prolongeren van twee wereldtitels. Blaak en Van Vleuten zijn er in Oostenrijk allebei bij en worden bijgestaan door Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Amy Pieters, Sabrina Stultiens en Janneke Ensing. Brand, Van der Breggen, Van Dijk en Van Vleuten doen op dinsdag 25 september mee aan de WK-tijdrit.

Wereldtitels op het spel

De bondscoach is uiteraard tevreden met zijn ploeg, zegt hij op de site van de KNWU. “Het selectieve parcours dat de WK-organisatie heeft uitgetekend past bij de selectie die afreist naar Oostenrijk. Wij gaan er alles aan doen om de wereldtitels in Nederland te houden.”

Selectie mannen:
Tom Dumoulin (+ tijdrit)
Wilco Kelderman (+ tijdrit)
Sam Oomen
Steven Kruijswijk
Wout Poels
Bauke Mollema
Antwan Tolhoek
Pieter Weening

Dylan van Baarle rijdt alleen de tijdrit

Selectie vrouwen:
Ellen van Dijk (+ tijdrit)
Annemiek van Vleuten (+ tijdrit)
Anna van der Breggen (+ tijdrit)
Lucinda Brand (+ tijdrit)
Amy Pieters
Chantal Blaak
Sabrina Stultiens
Janneke Ensing

Share this post