Hodeg bezorgt Deceuninck-Quick-Step de winst in Venray

Hodeg bezorgt Deceuninck-Quick-Step de winst in Venray

De vijfde etappe met start in Riemst en aankomst in Venray is gewonnen door Alvaro Hodeg. De Colombiaanse renner was in een massasprint sneller dan topfavoriet Sam Bennett. Dylan Groenewegen kwam er niet aan te pas en eindigde slechts als zevende.

Weer een sprint

Na de koninginnenrit van donderdag was het vrijdag weer tijd voor een sprintersrit. De laatste in de BinckBank Tour 2019, want zaterdag wacht in Den Haag een acht kilometer lange tijdrit en zondag finisht de ronde na een lastige etappe in Geraardsbergen. Vier renners kozen het hazenpad, maar wisten dat het een lastige opgave was om het aanstormde peloton voor te blijven. Toch hielden Oscar Riesebeek, Robert Stannard, Jasha Sütterlin en Willie Smit lang stand.

Op vier kilometer van het einde werden de vier aanvallers gegrepen. Trek-Segafredo trok de sprint perfect aan voor Edward Theuns, maar de Belg kwam snelheid tekort om het de favorieten moeilijk te maken. Hodeg werd goed afgezet en bleef drievoudig etappewinnaar Bennett net voor. Theuns werd derde, Dylan Groenewegen kwam niet in het stuk voor en werd zevende. Boy van Poppel eindigde als tiende.

Wellens leider

Tim Wellens, de winnaar van donderdag, blijft leider. Hij verdedigt zaterdag in de tijdrit een voorsprong van vier seconden op Marc Hirschi. Laurens De Plus staat derde op veertien seconden. Mike Teunissen is de beste Nederlander. Hij staat zevende op 45 seconden van Wellens.

Share this post