Groenewegen wint voor derde keer Veenendaal-Veenendaal

Groenewegen wint voor derde keer Veenendaal-Veenendaal

Dylan Groenewegen heeft net als in 2015 en 2016 de Veenendaal-Veenendaal Classic gewonnen. De topfavoriet maakte alle verwachtingen waar en versloeg in een massasprint Wouter Wippert. Hij volgt Luka Mezgec met zijn overwinning op.

Geen maat op Groenewegen

Roompot stuurde met Taco van der Hoorn en Jan-Willem van Schip twee sterke renners mee in een grote ontsnapping. De groep reed een tijd aan de leiding, alleen haalden ze het niet. Dimitri Peyskens en Michel Kreder probeerden het in de slotfase en gingen op avontuur, maar werden met nog twee kilometer te gaan teruggepakt. Vervolgens nam Timo Roosen het heft in handen en zorgde hij er in de laatste anderhalve kilometer voor dat het tempo hoog genoeg bleef om voor een massale sprint te zorgen.

Groenewegen ging van heel ver aan, maar bleef met ogenschijnlijk gemak Wippert voor. De Roompot-renner zat in zijn wiel, maar kon er niet uit komen. Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) completeerde het podium voor Bas van der Kooij (Alecto), die net niet voor een volledig Nederlands podium kon zorgen.

Eerder op de dag werd de allereerste Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen georganiseerd. Annemiek van Vleuten ging namens een nationale afvaardiging van start en bezorgde de koersdirecteur José Been een mooie winnares. In een sprint-á-deux was Van Vleuten sneller dan de Poolse Malgorzata Jasinska.

Uitslag Veenendaal-Veenendaal Classic 2018

1. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo)
2. Wouter Wippert (Roompot-Nederlandse Loterij)
3. Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy)
4. Bas van der Kooij (Alecto)
5. Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise)
6. Sebastian Lander (Riwal)
7. Asbjörn Kragh andersen (TWA)
8. Jason van Dalen (Delta Cycling)
9. Frantisek Sisr (CCC)
10. Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise)

Share this post