Groenewegen topfavoriet in Kuurne-Brussel-Kuurne

Groenewegen topfavoriet in Kuurne-Brussel-Kuurne

Het Vlaamse openingsweekend staat voor de deur. Zaterdag is het tijd voor de Omloop Het Nieuwsblad en zondag wacht Kuurne-Brussel-Kuurne. Dylan Groenewegen slaat De Omloop over en richt zich volledig op ‘Kuurne’. Vorig jaar won hij die wedstrijd, en mede daardoor is hij dit jaar de absolute topfavoriet.

Kuurne telt

Nergens is er zoveel media-aandacht voor een UCI 1.HC koers als voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Qua categorie is het niet de hoogste koers, maar betreft status behoort het wel tot de grote voorjaarskoersen. Winst in Kuurne telt, vraag maar aan Bobbie Traksel. Hij in 2010 een heroïsche editie door zijn twee medevluchters Rick Flens en Ian Stannard in een zeiknat Kuurne te verslaan. Daar wordt hij op de dag van vandaag nog over aangesproken.

In de 21e eeuw ging Steven de Jongh (2004 en 2008) hem twee keer voor. Na de overwinning van Traksel was het lang wachten op een zege van een Nederlander, maar daar bracht Groenewegen vorig jaar verandering in. Met een machtige sprint verwees hij Arnaud Démare en Sonny Colbrelli naar de dichtste ereplaatsen. Beter kun je het klassieke voorjaar niet beginnen.

Prima vormpeil

Zondag is Groenewegen de absolute topfavoriet. Hij won al een rit in Valencia en ook in de Algarve. Met de wetenschap dat de meeste topsprinters in de UAE Tour actief zijn en de overgebleven rappe mannen (bijna) allemaal De Omloop hebben gereden, maakt de renner van Jumbo-Visma een grote kans om voor het tweede jaar op rij Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen.

Waar Jumbo-Visma in de Omloop mikt op Wout van Aert, Danny van Poppel, Mike Teunissen en Timo Roosen, daar is Groenewegen in Kuurne-Brussel-Kuurne de absolute kopman. Hij wordt gesteund door Bert-Jan Lindeman, Pascal Eenkhoorn, Maarten Wynants, Amund Grondahl Jansen, Roosen en Van Poppel.


De vogel is gevlogen. Démare heeft het nakijken.


Profiteer nu tijdens het openingsweekend van een mooie deal. Voor een jaarabonnement op Procycling betaal je alleen dit weekend slechts €22,50 in plaats van €43,70! Ga dus snel naar de site en meld je aan.

Share this post