Groenewegen steviger aan de leiding na winst waaieretappe

Groenewegen steviger aan de leiding na winst waaieretappe

Dylan Groenewegen heeft opnieuw toegeslagen in Parijs-Nice. De renner van Jumbo-Visma was in een razendsnelle waaieretappe in een sprint van een kopgroep de snelste. Ivan Garcia Cortina finishte als tweede, Matteo Trentin werd derde.

Wind en waaiers

Zondag was Groenewegen in de openingsetappe al de snelste in een massasprint, maar zover kwam het maandag niet. Het brak, net als zondag, in waaiers. In de slotfase kwamen twee groepjes bij elkaar, maar met nog minder dan tien kilometer te rijden viel het voorste peloton toch weer uiteen. Klassementsleider Groenewegen was attent en zat samen met zeven anderen mee.

Sky was met Luke Rowe, Michal Kwiatkowski en Egan Bernal goed vertegenwoordigd. Philippe Gilbert, Trentin, Garcia en Luis Léon Sanchez waren de andere koplopers. Het draaide op een sprint uit. Trentin ging aan, Groenewegen koos de andere kant van de groep en mocht na een razendsnelle etappe (tien minuten sneller dan het snelste tijdschema) het zegegebaar maken. Garcia kwam nog sterk opzetten, maar eindigde als tweede voor Trentin.

Share this post