Groenewegen opent Tour of Guangxi met winst

Groenewegen opent Tour of Guangxi met winst

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Tour of Guangxi gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo was in een massasprint sneller dan Max Walscheid (Sunweb) en Fabio Jakobsen (Quick-Step). Groenewegen pakt naast de ritwinst ook de eerste leiderstrui.

Tour of Guangxi

De Tour of Guangxi is de laatste WorldTour-koers van het jaar, maar kent een gedevalueerd deelnemersveld. Tim Wellens won vorig jaar de allereerste editie van de ronde, maar verkiest er dit jaar voor om samen met ploegmaat Thomas De Gendt van Como (waar zondag de Ronde van Lombardije finishte) naar België te fietsen. Ook de beste twintig renners van het individuele WorldTour-klassement zijn er niet bij.

Groenewegen is dus duidelijk nog wel gemotiveerd voor het sluitstuk van het wielerseizoen. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo controleerde de etappe en zorgde ervoor dat de laatste drie overgebleven vluchters in de laatste tien kilometer werden gegrepen. Peter Kennaugh en Gianni Moscon probeerden daarna nog een massaspurt te ontlopen, maar daar slaagden zij niet in. Na 107,4 kilometer koers drukte Groenewegen in Belhai als eerste zijn wiel over de finishstreep. Walscheid werd tweede, Jakobsen zorgde voor nog meer Nederlands succes door als derde te eindigen.

14e overwinning

In het klassement gaat Groenewegen aan de leiding met een voorsprong van twee seconden op vroege vluchter Silvain Dillier. Voor de Nederlander is de Chinese ritwinst alweer zijn veertiende overwinning van het seizoen. Voor LottoNL-Jumbo is het de 33e seizoenszege.

Dylan Groenewegen, Tour of Guangxi 2018

Share this post