Groenewegen op jacht naar ritwinst in Valencia

Groenewegen op jacht naar ritwinst in Valencia

Voor Dylan Groenewegen gaat vandaag het wielerseizoen eindelijk van start. De Ronde van Valencia staat in het teken van wedstrijdritme opdoen, maar ook scoren. “Het belangrijkste is om een sprintetappe met Dylan te winnen”, blikt ploegleider Sierk-Jan de Haan vooruit.

Beginnen met een tijdrit

De Ronde van Valencia begint vandaag (woensdag, red.) met een individuele tijdrit van 10 kilometer. Jumbo-Visma beschikt met nieuwkomer Tony Martin en Jos van Emden over twee erkende specialisten. “De wedstrijd begint met een tijdrit van ruim tien kilometer. De laatste zevenhonderd meter gaat gemiddeld tien procent omhoog. Tony en Jos kunnen hier voor hun kans gaan,” zegt De Haan op de site van de ploeg.

Groenewegen krijgt later in de week een kans. Makkelijk wordt het niet, want van de vier overige etappes moet er drie keer flink geklommen worden. Alleen op de slotdag wacht in Valencia een echte sprintkans. “Het is de eerste wedstrijd van de ploeg in Europa, dus de motoren moeten weer gestart worden. Het belangrijkste is om een sprintetappe met Dylan te winnen.”

Sterk veld

Wereldkampioen Alejandro Valverde is de headliner van de wielerkoers. Hij won de wedstrijd al drie keer, en dat terwijl de Ronde van Valencia tussen 2009 en 2015 helemaal niet georganiseerd werd. Wout Poels zegevierde in 2016, maar is er dit jaar niet bij. Zijn ploeggenoot en Tourwinnaar Geraint Thomas wel.

Share this post