Geen drie op rij voor Groenewegen, Bennett de snelste

Geen drie op rij voor Groenewegen, Bennett de snelste

De derde rit in Parijs-Nice is gewonnen door Sam Bennett. De renner van BORA-hansgrohe ging van ver de massasprint aan en bleef Caleb Ewan een fietslengte voor. Fabio Jakobsen werd derde, Dylan Groenewegen kwam er niet aan te pas.

Twee aanvallers

Ramunas Navardauskas en Alessandro Fedeli reden lange tijd aan de leiding. Het duo van Delko-Marseille kreeg niet veel voorsprong van het peloton, waardoor hun vlucht er met nog 40 kilometer te gaan al opzat. Even later vond er bij een smal bruggetje een valpartij (zonder erg) plaats. Het peloton deed het rustig aan, zodat de gevallen renners konden terugkeren.

Na de valpartij gebeurde er lange tijd weinig. Met nog twintig kilometer te rijden schoot het peloton weer in gang, want er waren kostbare bonificatieseconden te verdienen.. Sky was attent en pakte met Michal Kwiatkowski en Egan Bernal de volle buit. Daarna was het de beurt aan de mannen van de sprinters om de tweede massasprint voor te bereiden.

Sky trekt het op een lint

Niets leek een sprint nog in de weg te staan, totdat de mannen van Sky het met nog zes kilometer te gaan op een lint trokken. Een ijzersterke Luwe Rowe gaf alles wat hij had en je hoorde het peloton kraken. Kwiatkowski en Bernal namen het vervolgens over. Ze reden zo hard door, dat er nog maar drie renners in hun wiel overbleven. Caleb Ewan, Alexander Kristoff en John Degenkolb waren attent, maar zagen de rest van het peloton weer aansluiten.

Onder het vod van de laatste kilometer vonden de mannen van Jumbo-Visma hun weg naar voren. Groenewegen raakte wat ingesloten en had niet genoeg power in zijn benen om voor de derde keer op rij een wondersprint uit de benen te toveren. Sam Bennett ging van ver aan en bleef de rest ruim voor. Ewan werd op ruime achterstand tweede, Jakobsen drukte als derde zijn wiel over de streep.

Groenewegen blijft wel leider in het klassement. Zijn voorsprong op Kwiatkowski bedraagt zes tellen.

Share this post