Gaviria verlaat Quick-Step voor UAE Emirates

Gaviria verlaat Quick-Step voor UAE Emirates

Fernando Gaviria rijdt vanaf volgend seizoen voor UAE Emirates, dat heeft zijn huidige teambaas Patrick Lefevere bevestigd. Gaviria had nog een contract tot en met 2019 bij Quick-Step, maar UAE Emirates koopt dat af.  De Colombiaan won dit jaar twee ritten in de Tour de France.

Even wennen

Gaviria werd al in de gaten gehouden door diverse profploegen, maar toen hij in januari 2015 topsprinters als Mark Cavendish versloeg in de Tour de San Luis hapte Quick-Step direct toe. Samen met de talentvolle klimmer Rodrigo Contreras maakte Gaviria de overstap van Colombia naar België. Waar Gaviria goed acclimatiseerde, ging het met Contreras minder goed en verliet hij Quick-Step al na een jaar om terug te keren naar zijn thuisland. Volgend jaar koerst hij trouwens voor Astana.

Gaviria won als renner van Quick-Step vier etappes in de Giro d’Italia en maakte dit jaar met twee ritoverwinning een succesvol debuut in de Tour. Door een valpartij in de Ronde van Turkije kwam er onlangs een vroegtijdig einde aan zijn seizoen. Bij die val brak hij zijn sleutelbeen.

Te duur

Manager Lefevere baalt van het vertrek van zijn sprinter. “We kunnen hem simpelweg niet meer betalen. Ik denk dat we het hem met Elia Viviani, Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen de komende jaren wel erg moeilijk kunnen maken.”

Gaviria maakte in dienst van Quick-Step 32 keer het zegegebaar. Bij UAE Emirates wordt hij ploeggenoot van onder andere Alexander Kristoff.

Share this post