Gaat Terpstra op herhaling in Le Samyn?

Gaat Terpstra op herhaling in Le Samyn?

Vandaag staat de vijftigste GP Le Samyn op het programma. Niki Terpstra behoort tot de topfavorieten. De Nederlander won de koers in 2016 en was ook vorig jaar de sterkste.

GP Le Samyn

Om 12:15 uur gaat in Quaregnon de GP Le Samyn van start. Quaregnon ligt in het zuiden van België, vlakbij de Franse grens. Het is de eerste wedstrijd op Waalse bodem van 2019. De finale bestaat uit vier plaatselijke rondes met daarin lastige hellingen en enkele kasseistroken. De finish is gelegen in Dour.

Al vier edities op rij draaide het niet op een massasprint uit. Maxime Vantomme was in 2014 de laatste renner die in een massale aankomst de sterkste was, maar daarna wisten vrijbuiters het peloton voor te blijven. Naast Terpstra (2016 en 2018) wonnen ook Kris Boeckmans (2015) en Guillaume Van Keirsbulck (2017).

Quick-Step-feest in 2018

Vorig jaar was Quick-Step oppermachtig. Samen met ploegmaat Philippe Gilbert en Damien Gaudin (nu ploegmaat bij Direct Energie) reed Terpstra vooruit. Op het juiste moment plaatste Terpstra de allesbeslissende demarrage en rondde hij een knappe solo succesvol af. Gilbert maakte het Quick-Step-feest compleet door als tweede te eindigen, Gaudin werd derde.

Dit jaar is Terpstra weer de absolute topfavoriet. Quick-Step start zonder de renners die het openingsweekend kleurden, maar wel met Florian Sénéchal en Remi Cavagna. Andere kanshebbers zijn Baptiste Planckaert, Lars Boom, Hugo Hofstetter en Tom Van Asbroeck.

TV

De GP Le Samyn is vanaf 15:00 uur live op Sporza en Eurosport 1 te zien.

Share this post