Froome volgend seizoen naar Israel Start-Up Nation

Froome volgend seizoen naar Israel Start-Up Nation

De kogel is door de kerk, Chris Froome rijdt volgend seizoen voor Israel Start-Up Nation. De geruchten gingen natuurlijk al lang, er was zelfs even sprake van een overstap vóór de start van de Tour de France. Zover is het niet gekomen. Team Ineos gaat dus alsnog met 3 kanonnen de Tour in, waarin Froome gaat strijden voor zijn 5e Tourwinst.

Het nieuws werd bekend gemaakt door teambaas Brailsford. Eerder dan normaal gesproken gedaan zou worden, maar nu het wielerseizoen op het punt van beginnen staat wilde de ploeg rust in de tent. Froome heeft straks 10 jaar voor de Engelse formatie gereden, al wisselde de naam wel een paar keer vanwege andere sponsoren. Met 7 gewonnen grote rondes is hij verreweg de meest succesvolle renner van het afgelopen decennium. De Vuelta pakte hij tweemaal (’11 & ’17), de Giro 1x (’18) en de Tour dus 4 maal (’13, ’15, ’16 en in 2017). Vorig jaar viel zijn kans op een 5e overwinning al vroeg in het water, toen hij tijdens het verkennen van de tijdrit in de Dauphine een enorme smak maakte en zo’n beetje alles brak wat er te breken valt.

Een 5de Tourwinst zou Froome op gelijke hoogte brengen met Merckx, Hinault, Anquetil en Indurain. Hoe het met zijn vorm staat is echter volkomen onduidelijk, want door corona heeft hij na die crash nog geen fatsoenlijke wedstrijd kunnen uitrijden. Makkelijk zal het in ieder geval zeker niet worden, want hij moet niet alleen afrekenen met dat lichamelijk ongemak, maar ook met Bernal en Thomas al co-kopmannen. Het lijkt daarom niet voor de hand liggend dat hij op 29 augustus als favoriet aan de Tour begint .

Share this post